God Jul från Sara!

Till mina fantastiska inspirerande och peppande läsare vill jag önska en God Jul! Jag önskar Er lika intensiv julvärme som den jag får av er feedback! #Inspiration2012 fortsätter kommande vecka, men jag vill ta en paus i planerandet för att jul-reflektera

Jag har haft ett egoistiskt 2011, med en betydligt lägre fart av målmedvetenhet än tidigare. Låtit jobbet, med intressanta monsterprojekt, styra dagtid och nöjen med vänner styra övrig tid. ”Fjompigt” skulle jag kalla mitt 2011. Även om prestationen varit lägre än föregående år har jag arbetat mycket med att bli trygg i mig själv och min kompetens, framförallt att förstå mina kvaliteter och hur jag kan utveckla dem.

2011 har förutom trygghet i mig själv gett mig många nya vänner och bekantskaper. Jag har börjat rota mig i min nya stad och framförallt haft väldigt kul! Under året har jag haft stora personliga förluster, samtliga av mina gamlingar har lämnat mig, vilket kommer att göra det något tomt vid julbordet. Däremot glädjs jag nu åt att vara över öronen tonårsförälskad i en väldigt bra person. (Ja, du kan finna kärleken(Jämlika) på Twitter)

Igår avslutade jag mitt arbetsår 2011 med ett beslut. Att det är dags att gå vidare. Hur man kan få för sig att lämna Sveriges coolaste arbetsplats med de mest underbara och kompetenta kollegorna är en mycket bra fråga. För mig grundar det sig i att jag har utvecklats färdigt inom den nuvarande organisationen och har ett nytt utmanande uppdrag att gå vidare över till. Det berättar jag om vid ett senare tillfälle.

En vecka kvar att inspireras inför 2012! Ha en God Jul allesammans!

Här är min Jul-spelningslista!

Nyårslögner – Gästinlägg av Maja Karlsson

 

Mål och drömmar är viktigt, det ger dig en riktning att sträva emot. Däremot är genomförandet och arbetet dit minst lika avgörande för hur väl du lyckas uppnå för vad du avser att göra. Att sätta rimliga mål vilka du faktiskt inom rimlig tid kan uppnå ökar chanserna för att du faktiskt kommer  att uppnå dessa mål och drömmar.

Dagens gästbloggare Maja Karlsson har funderat kring detta – framförallt Nyårslöften. Många är vi som sitter och listar våra löften. Allt vi vill förändra för att göra oss till bättre människor med rikare liv. Maja undrar däremot – Håller vi dessa löften?

Detta inlägg är en fortsättning på temat som avser att inspirera till till förändring inför det nya år 2012. Alltifrån finnandet av din passion till hur  du planerar och genomför är vad jag med mina vänner avser att ta upp. Har du något du vill bidra med? Skicka mig gärna ett inlägg!

NYÅRSLÖGNER

Nyårslöften om guld och gröna skogar är att ge ett löfte om att svika sig själv - vad för gott kan komma ut av det?När 2011 lider mot sitt slut verkar det som att många fokuserar på allt de INTE gjort under året – d.v.s. allt som är kvar att göra till nästa år; sluta röka, gå ner i vikt, börja träna och äta sund mat.

Det finns framförallt några stereotypa nyårslögner som är dömda att misslyckas – i alla fall om man inte ägnar dem lite tankeverksamhet. Om du är redo för en förändring inför 2012 och är färdig med att göra dig själv besviken, så har jag gjort jobbet åt dig. Nu kör vi!

Jag ska börja träna

Det räcker inte med att ”börja träna”. Det handlar om att fortsätta träna efter att du har börjat. Och när du har fortsatt med det så ska du hitta en rutin som fungerar. Och när du har en rutin så är det viktigt att träna på ett bra sätt så att du får ut något av din träning och inte skadar dig själv eller ödslar din tid.Istället för att lägga massa tid på att tänka att du ska ”börja” träna – lägg istället din tid på att göra en rimlig plan för hur du ska få in träningen i din vardag.

Säg hellre: Jag ska skapa en rutin för att motionera i min vardag 

Att träna tre gånger i veckan är rimligt

Är det verkligen rimligt? Ta dig till gymmet, byt om, träna, dusha, byt om, åk hem. Det passerar några timmar där. Var ska du hitta de timmarna?
Fundera istället på vilka rutiner du har idag som du kan skära ner på. Måste du slö-surfa en timme när du kommer hem? Kan du hoppa över Bonde söker fru? Tröjan på H&M finns kanske kvar nästa gång också när du har ett ärende i stan?

Säg hellre: Att begränsa min tid framför TV & dator är rimligt 

Jag ska bli vältränad

Det sämsta av alla tänkbara mål. Det är inte ens något mål. Det är en flummig dröm som aldrig kommer slå in, för att vara uppriktig.Fundera istället på vad din vardag kräver av din kropp. Har du ens ett behov av att vara vältränad när du ändå sitter på ett kontor och på sin höjd får upp flåset när du springer till bussen? Skulle du t.ex. tycka att det var rimligt att investera 6 h i veckan med att lära dig japanska, även om du visste att du aldrig skulle ha användning för det? Troligtvis inte. Alla mår bra av att röra på sig och motionera. Lägg träningen på din nivå; vad är bra för din kropp? Det kanske är bättre att komma ut på en powerwalk i friska luften 20 min om dagen, hellre än att stänga in sig i ett svettigt gym en timme i veckan?

Säg hellreJag ska unna mig motion för att min kropp ska må bra

Mina tips för att lyckas (eller snarare; inte misslyckas)

  • Lägg fokus på rätt sak
  • Hitta din nivå
  • Sätt realistiska & mätbara mål

Gott nytt år!

Psst… Läs Majas blogg Bonny&Me!