Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /customers/4/3/a/saraohman.se/httpd.www/wp-includes/post-template.php on line 284 Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /customers/4/3/a/saraohman.se/httpd.www/wp-includes/post-template.php on line 284 Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /customers/4/3/a/saraohman.se/httpd.www/wp-includes/post-template.php on line 284 Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /customers/4/3/a/saraohman.se/httpd.www/wp-includes/post-template.php on line 284

Det är lätt att glömma bort varför man gör det man gör när man sitter hemma i sin soffa och grötar, långt ifrån drivkrafterna som driver passionen för arbetet. Jag har ifrågasatt min situation såå många gånger den senaste tiden, men efter ett besök på partnerföretaget minns jag och känner passionen.

Igår under mitt besök i stan sprang jag på delar av mitt gamla partnerföretag. Jag kanske måste förtydliga hur stor inverkan våra partnerföretag betyder för oss EBDare då de spelar en ytterst central roll i vår utbildning. Arbetet på partnerföretaget handlar inte bara om att ställa frågor grundade i den teori vi läser utan att även lära känna och förstå personerna i företaget. Det är personerna som sitter på all information och kunskap, såväl som tyst och uttalad, och kan ge svar på de frågor vi eftersöker. Frågor som man kanske inte kan få svar på i en ytterst formell situation.

Jag har varit oerhört bortskämd och varit på tre tidigare företag där jag och min grupp blivit väl mottagna, framförallt under förra läsåret där vi stannade ett år. De gav mycket. Vi fick vara med under frukostar, seminarium och interna workshops samt andra event. De var intresserade och därför gav vi mycket tillbaka. Precis som ett samarbete ska vara. Jag lärde mig så otroligt mycket mer än vad mina studier innefattade, jag lärde känna branschen, arbetsätten, vilket gör att jag har mycket med mig när jag ska lära mig förstå andra branscher. Jag lärde mig även mycket om mig själv och vad jag vill sträva efter samt jobba /inte jobba med. När jag träffade dessa personer igår insåg jag varför jag har haft så svårt att kunna hitta ett nytt partnerföretag som jag skulle kunna känna för.

Jag märkte idag, när jag gick in på mitt nya partnerföretag, hur bekväm jag var med situationen. Tidigare besök har varit rätt formella med VDn men idag skulle jag få lära känna övriga anställda. Nu kanske det hjälper att mitt nuvarande företag arbetar i en bransch som inte är så långt från den mitt förra partnerföretag arbetade inom och jag har ett enormt intresse i branschen, produkterna och arbetsätten, men jag förvånas ändå hur jag kan träda in i en ny grupp människor med hög yrkeskompetens och vara så pass bekväm. Jag vet vilka frågor jag ska ställa för att få människor att öppna sig så att jag kan få ut både det jag och Universitetet vill.

Jag är återigen inspirerad! Inte av endast enskilda människor utan hur de arbetar tillsammans för att nå ett mål och utvecklas. Jag är lyrisk över dynamiken i en bransch och förstår sammanhangen. Jag känner att jag kan göra nytta. Nu ska jag bara få ner det på ett papper.

Jag skulle vilja skriva om dessa och hylla dem! Men nu vet ju jag hur sociala medier fungerar och den rädsla som finns att kopplas ihop med fel saker. Och jag kanske inte alltid är så intelligent eller politiskt korrekt. Tur – det har jag haft! Jag har haft turen att arbeta med kompetenta och drivkraftiga människor som kan lära mig mycket och hittat de rätta företagen inom de rätta branscherna. Jag vågar inte säga att den där riktiga klicken kom idag, men det finns nog goda möjligheter. Jag är mest ledsen för att tiden är så knapp och det finns så många projekt jag skulle vilja driva där!

När jag valde EBD kände jag att det inte fanns något annat jag ville plugga – Nu känner jag att det inte finns något annat jag kan tänka mig att jobba med. Min vinnande magkänsla – Serendipity!
dscn5763_58497024.jpg
Jag gillar fika!

Just nu sitter jag och njuter av den höga kvaliteten på ljudet i hörlurarna på min nya telefon. Jag älskar det! Just nu spelas You live, you learn – Alanis Morisette

Om författare

Vill du komma igång med din innehållsmarknadsföring? Jag hjälper dig gärna! Skicka ett mail till hej@saraohman.se och beskriv din situation så bokar vi in ett förutsättningslöst möte!

Du kanske också gillar:

1 kommentar

  1. Frida: Det finns mer av vad det kom från. (Säger man så?)

    Linda: Det är lätt att vara positiv, och även orka med de negativa delarna, när man tycker om det man gör. Just därför ska man göra det man älskar/är intresserad utav. Dock måste man även ha en insikt om detta så att huvudet är med och vågar lita på magkänslan. Man måste också våga ta sig tid att tänka tankarna. Framförallt måste man låta sig ha dåliga dagar/perioder! Efter regn kommer solsken. Kul att jag kan sprida positivet 😀

    Mia: Min utbildning är den absolut mest klockrena ekonomiutbildningen (enligt mig) för sådana som förstår den/kan utnyttja den. Tyvärr så finns det även många brister med den och den har i vissa kretsar inte det bästa ryktet. Det är lätt att klara sig kvar på utbildningen i och med att vi skriver rapporter i grupp som vi får komplettera istället för tentor individuellt att göra omtentor på, därför klarar sig många kvar som inte skulle klarat en annan utbildning. MEN vi (för jag inkluderar mig själv) som gjort det mesta för att utnyttja utbildningen och de möjligheter den ger har en grym meritlista när vi går ut, förhoppningsvis lönar det sig senare i livet. Vi är trots allt bara 15-20studenter som tar examen (och som hänger med till år 3) av 50-60studenter som börjar programmet dag 1. (Den stora andelen avhopp är också en anledning till ett visst dåligt rykte) Inget för latmaskar!

    Lärarutbildningen måste som sagt förändras totalt, oavsett hur mycket passion jag skulle ha för barn/ungdomar och att lära skulle jag inte sätta min fot där. Jag har hört så mycket dåligt. Dock finns det säkert variationer ute i landet.

Lämna en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *