Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /customers/4/3/a/saraohman.se/httpd.www/wp-includes/post-template.php on line 284 Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /customers/4/3/a/saraohman.se/httpd.www/wp-includes/post-template.php on line 284 Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /customers/4/3/a/saraohman.se/httpd.www/wp-includes/post-template.php on line 284 Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /customers/4/3/a/saraohman.se/httpd.www/wp-includes/post-template.php on line 284

vxj_76404801.jpg
Vissa städer flyttar du till med tanken att du bara ska stanna en kort stund – En mellanperiod i livet, en transportsträcka. När du flyttar någonstans för att studera är det ofta så. Jag reflekterade inte särskilt mycket över vilken typ av stad Växjö var när jag flyttade hit; läget var bra, det var nära till Göteborg, Kalmar, Halmstad, Malmö och Jönköping. Dessutom skulle jag inte behöva lära känna mer folk än studenter.

I somras stannade jag kvar i Växjö istället för att åka ”hem” till Hälsingland och fick då möjligheten att lära känna Växjö på ett helt annat sätt. Studenterna lämnade Campus så snart deras slutseminarium var avklarade, så jag tog min cykel och började upptäcka Växjö. Cykel visade sig vara det bästa sättet och jag kände mig snabbt som hemma. Underbart vackert är det utanför stadsgränsen!

Vad som får mig att gilla en stad är att organisationerna i den faktiskt gör något, helst genom samverkan. Samverkan finns det gott om i Växjö och genom flera försök har de på något sätt lärt sig att arbeta tillsammans. När ett nytt potentiellt projekt dyker upp vet organisationerna vilka de ska involvera och vad de kan bidra med, något jag verkligen får uppleva med Entreprenörsjakten.

Mitt nya smultronställe är Stadsbibloteket. Dit går jag gärna då jag har tid över och befinner mig i stan. Café å Läs har sjukt gott fika men ännu bättre är att det är lugnt och skönt, väldigt tyst i jämförelse med Universitetsbiblioteket.

Så nu med knappt tre månader kvar till examen får vi se hur mycket jag hinner kära ner mig i Växjö och hur länge jag kommer att stanna här.

Som jag skrev i tidigare inlägg: Det första jag minns är ”Expansiva Växjö”. Det stod på skyltar och var rubriken på olika möten vi studenter kunde gå på. Min gissning var att det var något som hade att göra med att det byggdes så himla många hus här. Expansiva Växjö har nu en helt annan betydelse när jag fått lära känna staden och näringslivet här.

Växjö är mitt tema denna vecka. Organisationerna som finns här, möjligheterna, omgivningarna och det småländska är vad Norrlänskan kommer att berätta om den här veckan.

Om författare

Vill du komma igång med din innehållsmarknadsföring? Jag hjälper dig gärna! Skicka ett mail till hej@saraohman.se och beskriv din situation så bokar vi in ett förutsättningslöst möte!

Du kanske också gillar:

Lämna en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *