Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /customers/4/3/a/saraohman.se/httpd.www/wp-includes/post-template.php on line 284 Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /customers/4/3/a/saraohman.se/httpd.www/wp-includes/post-template.php on line 284 Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /customers/4/3/a/saraohman.se/httpd.www/wp-includes/post-template.php on line 284 Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /customers/4/3/a/saraohman.se/httpd.www/wp-includes/post-template.php on line 284

dagx_80539100.jpg
Det är underbart att vakna frisk efter en veckas feber och värk och imorse hade jag bara lätt begränsad tillgänglighet av mina luftvägar. I rättan tid eftersom jag idag hade en lite annorlunda dag framför mig. Jag älskar UF-mässor, men det var något mer än en UF-mässa som ägde rum i Växjö idag. På Dag X, arrangerad av Växjö Kommun och Ung Företagsamhet, fanns UF-företag, företagare, offentliga och ideella organisationer samt vidareutbildningar representerade. Ni kan inte ens föreställa er aktiviteten som pågick i Tipshallen i Växjö.

Själv fick jag göra något jag aldrig gjort förr på mässan – jag var programledare för Öppna Kanalens direktsända studiosändning. Det började sjukt nervöst och knackigt. Inte jätte konstigt då jag måste påstå att det är en märklig upplevelse med människor som pratar i en öronsnäcka, headset, strålkastare och tre kameror att hålla koll på – samtidigt som man försöker få ett samtal att flyta. Efter några intervjuer började jag ändå trivas, men då var det såklart dags att avrunda. Den nedrans nervositeten. Det är sådanahär tillfällen jag trots upplevelsen och uppdraget blir mest imponerad över människorna jag får träffa och jag fick lära mig mycket nytt om Öppna Kanalen i Växjö. Det var superhärligt att få lära känna ännu en ny organisation full med glada eldsjälar!

Jag fick även träffa några gamla vänner i en ny form – och som om jag väntat på denna formalisering! Nätverket SIP, Almi, Coompanion och Drivhuset har slagit sig samman och bildat ”Hjälp?!”. Hur bra är det inte med ett ställe att vända sig till för att få hjälp med sitt företagande istället för fyra olika alternativ. Jag tycker det är strålande att dessa organisationer visar att de är vänner samt att de samarbetar för att ta tillvara på drivkraft och idéer. Gå med i deras facebookgrupp för att få veta mer!

Dag X är självklart en mötesplats för unga drivna människor och jag stötte på en hel del glada ansikten som gjorde upplevelsen ännu bättre. Förutom att jag under eftermiddagen sällskapades av den duktiga minglaren Anna träffade jag den superduktiga fotografen Alexander, som berättade hur han lever på sitt intresse och talang. Jag träffade Maja som är tjejen med huvudet på skaft och sprang även på mina favorit damer just nu som hjälper mig lite med Entreprenörsjaktens avslutningstillställning. Appropå vikten att jobba med duktiga människor – Dessa tjejer måste vara de bästa jag jobbat med någongång. (Men vi är ej i hamn än) Jag kanske är lättimponerad, men egna initiativ är mer sällsynta än man tror.

Dagen var inte slut där. Efter en snabb mental omställning begav jag mig till min andra värld – Universitetet – för uppsatshandledning med min nya handledare. En kanske lika intensiv upplevelse som den samlade tidigare under dagen. Efter att jag råkat berättat om en idé rörande metodval jag fick häromdagen lyste handledaren upp – hon gillade den skarp. Jag har nu problem att dra mig ur detta, och jag är rädd att ta mig vatten över huvudet. Men jag är hardcore och visst kan jag studera all data som 20st personers twitternäterk genererar under en månad och den kunskap dessa genererar? Ehm..

För att toppa dagens avslutning och fira att jag äntligen är frisk begav jag mig till träningssalen för ett step/core-pass där instruktören valde att spela gubbrocksklassiker till min enorma glädje. Bon Jovi följt av Def Leppard, Kiss och Ratt – Alla mina favoriter.

Men kvällen är ännu inte slut – Jag har en uppsats som ska in kl. 9 imorgonbitti som jag av förklarliga anledningar inte kommit så långt jag borde med.

Tack kaffe!

PS. Bor du/befinner du dig i Göteborg imorgon hoppas jag du får chansen att stöta på Entreprenörsjakten Göteborg, den första av fyra deltävlingar i Entreprenörsjakten 2010. Ett stort lycka till gänget! DS. Läs mer här.


Studiofotot ovan taget av Björn Gullander, Öppna Kanalen

Om författare

Vill du komma igång med din innehållsmarknadsföring? Jag hjälper dig gärna! Skicka ett mail till hej@saraohman.se och beskriv din situation så bokar vi in ett förutsättningslöst möte!

Du kanske också gillar:

Lämna en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *