Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /customers/4/3/a/saraohman.se/httpd.www/wp-includes/post-template.php on line 284 Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /customers/4/3/a/saraohman.se/httpd.www/wp-includes/post-template.php on line 284 Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /customers/4/3/a/saraohman.se/httpd.www/wp-includes/post-template.php on line 284 Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /customers/4/3/a/saraohman.se/httpd.www/wp-includes/post-template.php on line 284

Det fina med det vi kallar Internet är att man får uttrycka det man vill, så länge man inte skadar någon annan. Därför älskar jag att personer som Dan Sörensen får en arena, personer som kanske kan tyckas kontroversiella om de spred sina verk på gatan. Dan är ball, och det är hans monster också.

Dan Sörensen om sina monster

Vad gör dig till en grym monstnär?
Jag är barnslig och jag ritar vad jag vill. Jag är ganska impulsiv i mina teckningar och oftast tar de en ganska oväntad vändning i mitten eller slutet av dem. Jag är rätt trött på att saker och ting ska ha en mening, betydelse eller syfte. Det är i vilket fall inget som ska genomsyra min blogg även om det kan vara kul med en djupare baktanke ibland. Men alla värderingar eller betydelser ligger hos betraktaren. Det är mycket ironi i alla bilder, så det kanske inte passar alla. Jag är mitt eget största fan och det viktigaste för mig är att jag har roligt och skrattar åt mina egna bilder. Och det gör jag varje dag. Nu låter jag kanske bitter och egoistisk. Det är jag i och för sig men jag blir jätteglad när andra uppskattar mina illustrationer, men det är inte målet med ktstrf (katastrof). Det var faktiskt inte ens min egen idé att jag skulle börja publicera bilderna. En viktig sak är att låta bli att tänka på vad som är ”ok” att skoja om eller vad som anses vara roligt. Jag bryr mig väldigt lite om vad som anses var för barnsligt, äckligt, töntigt, elakt eller dumt att skämta om. Det är mina monster och min blogg. Här bestämmer jag!

Vad som driver dig?
Kukar, fittor, kiss och bajs. Det är väl det alla inspireras av, livet?
Jag försöker utforska min egen humor. Vad jag tycker är roligt. Om det går att göra hemska, äckliga eller vardagliga saker till roligt. Jag har väl alltid haft en ganska barnslig, enligt vissa grov, humor. Den har jag nog fått från mina föräldrar och min bror. Ja vad bra, det skyller jag på dem! Jag tar inget som helst ansvar för mina egna handlingar.

Vad det är du konkret gör?
Monster! Dumma, hemska, äckliga, gulliga, töntiga, bittra, barnsliga monster. Varje dag lägger jag upp en ny illustration på min blogg. De flesta monster är helt fristående varandra men minst en gång i veckan dyker det upp monster utefter ett återkommande tema. Varje monster tar runt 15-60 min att göra, från idé till färdig bild. Tiden varierar beroende på detaljer och hur mycket efterbearbetning som behövs. Jag har gått ifrån min ursprungliga plan på att maxtiden per bild var 20 min. På dagarna jobbar jag som AD på Dear Friends i Göteborg så de flesta monster kommer till liv på min lunch eller på kvällen efter jobbet.

Vad kommer hända inom ditt område 2011?
Det är ju inte direkt något nyskapande jag håller på med. Serie-, illustrations- och humorbloggar finns det gott om. Vi behöver alla lite idioti, avkoppling och humor i vår vardag. Ju enklare och mer lättillgängligt det blir med bloggar, desto fler möjligheter får vi att kunna publicera och förverkliga våra egna idéer. Jag tror tyvärr vi kommer att få se mer och mer skit, skräp och ointressanta saker på nätet. Ogenomtänkta och fula. Det blir svårare och svårare att ta sig igenom bruset. Förhoppningsvis får vi fler och bättre icke-kommersiella uppsamlingssidor, speciellt för humor och illustrationsbloggar, en uppsamling av guldkornen. De siter som finns idag och som jag använder mig av i jobbet m.m. är alldeles för pretto och seriösa.

Vad vill du uppnå 2011 och vad är dina mål på längre sikt?
Jag vill göra massa saker. Verkar som om en del redan är klara att de blir av också. Först och främst kommer jag köra ett samarbete med en skateboard-butik och deras proffs-skate-team. Alla snubbar i teamet ska få sig en unik KTSTRF-bräda som även kommer säljas i butiken. Om allt går som det ska vill säga.

Efter lite förfrågningar som kommer jag även att ta tag i t-shirt tryck och en kalender. En rolig konstig förfrågan jag fått är om jag vill ställa ut mina bilder på något (antagligen inte så fancy) galleri. Det vore ju hur kul som helst. Om det börjar röra sig i det projektet kommer jag behöva börja göra tavlor också. Jag har redan massa dumma idéer kring utställningen så det vore kul om det blev av.

Helt ärligt är det här egentligen inte ett långsiktigt projekt. Det är något jag gör för för att jag tycker det är roligt just nu. Det verkar ju även finnas något slags intresse eller uppskattning hos andra också. Så länge det känns såhär så kommer jag fortsätta. Eller tills idéerna tar slut. Men det tvivlar jag på.

Vill du ha mer av Dan och hans monster? Besök www.ktstrf.se och gå med i KTSTRF på Facebook!

—————————

Julkalendern 2010
Detta var Lucka 18 i julkalendern som du kommer kunna följa här i december. Denna julkalender är tillägnad alla inspirerande rookies som kommer att bli riktiga stjärnskott 2011. Varför diskutera gårdagens hjältar när vi kan spana in framtiden stjärnor?

Läs även mer om Julkalendern 2009 – med temat Entreprenörskap

Sara har semester från bloggande. Följ henne på Twitter (@saraohman) eller gilla på Facebook

Om författare

Vill du komma igång med din innehållsmarknadsföring? Jag hjälper dig gärna! Skicka ett mail till hej@saraohman.se och beskriv din situation så bokar vi in ett förutsättningslöst möte!

Du kanske också gillar:

Lämna en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *