Ingen har haft ett bättre år än vad jag har haft. Det kan jag garantera. Det har varit ett hektiskt år med många snabba vändningar där möjligheter har kommit min väg på löpande band. Jag har tagit examen, flyttat, betat av spännande uppdrag och fått drömjobbet. Ändå har jag haft betydligt mer semester än föregående år. Värdefulla möten och minnen är många, och dessa är de viktigaste händelserna för mig 2010:

Entreprenörsjakten

Min plan var att dra ner på tempot och njuta av den sista terminen av Campus-livet. Det ändrades snabbt då jag blev manad att rycka in som projektledare för Entreprenörsjakten Växjö. (Läs min recension här) Jag ångrar inte en sekund att jag tackade Ja, jag lyckades ju samtidigt klara studierna och fick möjligheten att träffa en mängd intressanta människor. Dessutom lärde jag känna Växjö bättre. Jag älskar Entreprenörsjakten, det är så kul att se hur jakten utvecklas från år till år. 2011 kommer den bli massiv, bara häng på!

Entreprenörsstudenten och tillhörande uppdrag

Upplevelserna jag fick genom att driva bloggen Entreprenörsstudenten är sådana jag önskar alla. Det var häftigt att se något växa under pseudonymet och upptäcka vad bloggande kan tjäna till. Jag fick chansen att hålla föreläsningar, agera moderator och skriva intressanta artiklar, jag fick tillochmed vara programledare för direktsänd TV – något jag kanske inte fått gjort utan Entreprenörsstudenten. En trogen läsarskara växte fram, jag hoppas denna har följt med nu när jag försöker finna nästa kapitel för mitt bloggande – Då jag är Sara Öhman, punkt.

Uppsats och Examen – Sista tiden på Campus

Tänk dig att nå kulmen av att ha levt tre år i en bubbla. Så var det. Massiv ångest inför framtiden blandat med lättnad och glädje över att snart ta sig i mål. Jag låg bokstavligen och skrek av ångest. Att läsa en utbildning finns på Att Göra-listan för många av oss. Det tycks svårt, nästintill omöjligt, men det ska göras – och nu har jag gjort det! Jag avslutade min utbildning med att stänga in mig i några veckor och kvantifiera Twitter för att besvara frågan om hur entreprenörer kan använda sociala medier i Knowledge Management-syfte. Däremot bör jag härmed avslöja att jag misslyckades – min uppsats är ännu ej klar. Lite andra saker hände på vägen, förhoppningsvis finner jag tid att avsluta uppsatsen. För det kan vara den bästa som någonsin skrivits.

Till EBD:are och Campus-kids: Tack för allt!

Flytt till Stockholm

Plötsligt blev jag tvungen att flytta till Stockholm, något jag väntat på sedan jag flyttade från stan för 14 år sedan. Jag trodde däremot att det skulle dröja, att jag sakta men säkert skulle leta mig uppåt, kanske spendera ett år till i Växjö. Växjö är en underbar stad, nästan som den perfekta pojkvännen – Stabil men utvecklande och innehåller många bra förutsättningar att bygga vidare. Jag saknar stan och dess innevånare mycket – trots att jag trivs mycket bra i min nya stad.

Jobb – En ny era påbörjas

Anledningen till blixt-flytten var att jag blev erbjuden ett tillsynes drömjobb, inom det område jag så gärna ville jobba inom. Jag kunde inte tacka nej. Under de fyra månader jag jobbade där  fick jag lära mig en hel del. Intressanta insikter i arbetslivet,  hur människor fungerar, en hel del om hur jag funkar, men  framförallt om vad jag vill arbeta med.  Mitt arbete erbjöd ett smörgåsbord inom onlinemarknadsföring. Vissa saker intresserade mig och fick mig att inse min potentiella framgång inom dem – andra inte. Dessutom fick jag chansen att arbeta med ett av världens största varumärken, och några av nordens största onlineverksamheter. Det var riktigt coolt.

Det var någon mening med att jag skulle hamna där, för när jag slutade vid den anställningen öppnades precis en dörr på en annan plats, helt rätt plats – och där tänker jag spendera 2011. Mitt verkliga drömjobb som jag trodde det skulle ta mig 5 år innan jag fick jobba med det här. Klyschan ”Life is what happens when you are busy making plans” känns högaktuell.

Nyårslöften 2011

Lyckades jag hålla mina 10 budord för 2010? Kanske. Dessa är i alla fall mina nya nyårslöften.

1. Lita på mitt huvud och veta att jag KAN ta över världen

2. Eliminera lathet

3. Erkänna att jag har fel emellanåt

4. Minska egot

5. Hålla i pengarna

(Och några privata löften…)

Tack för 2010! Vi ses 2011! Här har ni lite musik att minnas från året som gått.

Om författare

Vill du komma igång med din innehållsmarknadsföring? Jag hjälper dig gärna! Skicka ett mail till hej@saraohman.se och beskriv din situation så bokar vi in ett förutsättningslöst möte!

Du kanske också gillar:

5 kommentarer

  1. Kul att se att livet fallit sig väl under 2010! Sikte högre i år & nå längre! 🙂 Lycka till!

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *