Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /customers/4/3/a/saraohman.se/httpd.www/wp-includes/post-template.php on line 284 Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /customers/4/3/a/saraohman.se/httpd.www/wp-includes/post-template.php on line 284 Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /customers/4/3/a/saraohman.se/httpd.www/wp-includes/post-template.php on line 284 Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /customers/4/3/a/saraohman.se/httpd.www/wp-includes/post-template.php on line 284

Oh my goooood! Jag har blivit utsatt för näthatet på Flashback! I tråden ”Vad är det med unga, drivna människor som får en att vilja spy?” liknas jag både vid Josef Stalin och Kissie (..trodde aldrig att jag skulle länka till Kissie) och tydligen får min klämkäcka pretentiösa attityd folk att vilja hosta upp den föregående måltiden. I arbetslivet kommer jag snart få mig en känga, om ens någon vill anställa mig – för självklart ser potentiella arbetsgivare igenom min naivitet och faller inte för mina superlativ. Ja, jag är ett typexempel på den mörka plats vårt samhälle är påväg mot.

Ehm.. ja.

Skämtåsido, detta är mest roligt och jag känner mig hedrad över att  vara ett Anti-Jante exempel vars ord  lyckas engagera människor. Jag upplever att jag har lyckats framställa mig precis på det sätt jag vill framställa mig själv genom att vara helt öppen och ärlig med hur jag tänker, tycker och känner med hjälp av att inte hålla tillbaka – Precis som jag tycker/önskar/vill att alla ska göra. Jag hoppas därmed att de människor som inte skrivit i den tråden känner agerar det motsatta och börjar berätta mer om sig själva, sina tankar och sina intressen.

Hell yeah! Jag har lyckats!

För mig personligen är det intressant att se hur jag uppfattar andras åsikter om mig själv då detta är de första yttranden jag möter av detta slag.  Dessa åsikter långt ifrån hur jag ser mig själv, och jag tror jag personer i min omgivning vet hur mycket jag jobbat/jobbar. Jag tror även att de vet hur mycket jag gillar att uttrycka mina känslor med superlativ även AFK. Jag har  svårt att hålla inne, och jag tycker inte att man ska behöva hålla inne bara för att inte irritera 10 % av omgivningen.

Pretentiös, klämkäck och naiv – jag är ledsen men det är inte så mycket jag kan göra åt saken. Jag tänker fortsätta skriva som det känns i bröstet. Frustration är inget jag vill leva med.

Länge leve Anti-Jante!
Länge leve Superlativen!
Länge leve Jag!

Vad tycker du?

Om författare

Vill du komma igång med din innehållsmarknadsföring? Jag hjälper dig gärna! Skicka ett mail till hej@saraohman.se och beskriv din situation så bokar vi in ett förutsättningslöst möte!

Du kanske också gillar:

15 kommentarer

 1. Hahaha!! LÄNGE LEVE ANTI-JANTE JA!!

  Sjukt kul att flashback fortfarande kryllar av bittra och avundsjuka människor som inte har något annat för sig än att kritisera andra människor.
  Människor som faktiskt har upptäckarglöd och passion!

  Du måste ju vara högst intressant för honom eftersom han ägnar en hel tråd till dig och din blogg 🙂 På så vis har du ju faktiskt lyckats med ditt mål för din blogg, genom att engagera andra människor. Han är öppen med vad han känner.

  Undra om han själv har förstått detta!?

  Unga och drivna människor mot toppen!

 2. Det beror väl på att du för vissa förmodligen representerar arketypen för ett samhälle som de inte vill ha, som de anser leder åt fel håll eller där fel egenskaper premieras. Oftast då man själv saknar många av de egenskaper som för tillfället ges fördelar i ett rådande samhälle.

  För min del tycker jag också att helt fel egenskaper premieras. Men har inget med dig personligen att göra. Sticker man ut så kommer man möta motstånd. Överallt. I alla sammanhang. O det blir tydligare ju längre man levt, desto mer inkörd i ”livssystemet” man blir. De allra flesta ger upp nånstans på den vägen o rättar in sig i ledet. Det är väl samtidigt den största skillnaden mellan de som tvingas leva Svenssons löneslaveriliv med nyrenoverat kök vart 3:e år för lånade pengar och andra substitut som största livsmål, o de som lyckas.
  Ett tips om man vill bli brett respekterad: folk gillar konkreta resultat som går att visa upp.

 3. Det finns bara en sak att säga Sara; Världen behöver fler som du!

  (då kanske vi kan utrota jantar, avundsjuka och tråkmånsar, och istället se fler personer som gör något bra av sitt liv!)

 4. Det är verkligen intressant att de hatar på någon som är positiv och vågar ta för sig. Hur kan det vara ett problem? När svenskar (självklart tänker jag på tjejer) agerar osvenskt måste de ifrågasättas och ställas till svars, gärna med påhittade negativa konsekvenser som följd.

  Vad de missat är att du även lyfter upp och sprider superlativ över andra med hjälp av din hemsida och blogg. Tack för det och fortsätt som du gör på www!

  1. Uppenbarligen stör det sig på att man tar för sig genom att prata om det, inte slita för det. (……..) Bäst gillade jag ”Just därför tjejer bör get the fuck away from arbetslivet”.

   Lyfta goda exempel, mig själv OCH andra, för att få andra att göra detsamma är allt jag vill 🙂

 5. Haha, humor detta! 🙂

  Men om man vill omvandla den där ”kritiken” till något konstruktivt (vilket alltid är bra!) kan man fråga sig hur man ska göra för att lyckas förmedla sin positiva attityd och sitt engagemang till människor som inte alls är lika peppade.

  1. Man kan inte förändra de som inte vill förändras, så jag hellre energi på att peppa de icke-peppade människor jag kan nå. Och det vet jag att jag gjort. Anledningen till att jag kan ta dessa kommentarer på det här viset är mest troligt de personliga historier jag får av individer vilka jag lyckats beröra. En sådan väger mer än 100 haters.

Lämna en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *