Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /customers/4/3/a/saraohman.se/httpd.www/wp-includes/post-template.php on line 284 Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /customers/4/3/a/saraohman.se/httpd.www/wp-includes/post-template.php on line 284 Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /customers/4/3/a/saraohman.se/httpd.www/wp-includes/post-template.php on line 284 Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /customers/4/3/a/saraohman.se/httpd.www/wp-includes/post-template.php on line 284

Trygghet – Ekonomisktrygghet eller känslomässig trygghet. Känslan av Trygghet är något samtliga av oss brottas med. Vissa av oss söker det mer än andra, medan somliga hävdar sitt oberoende. Vissa av oss strävar efter att känna sig nöjda, medan somliga upplevs som rastlösa. Trygghet och Rastlöshet kan vara två motpoler som drivs av självuppfyllandet i en oändlig cirkel. Ena stunden söker vi trygghet, när vi upplever trygghet gör våra självuppfyllande känslor att  vi upplever rastlöshet och vill söka oss vidare.

Personligen är jag livrädd för ”Att ha det skönt”. ”Att ha det skönt” kan enligt mig förknippas med att vara nöjd. Nöjdhet gör dig stillastående och stillastående vill jag inte vara. Dock behöver inte trygghet vara samma sak som att vara nöjd?

Att definiera trygghet

Trygghet – något som ger en känsla av välmående och säkerhet /bland vänner eller i samhället/”

Trygghet är ett mentalt tillstånd – Det kan skapas var som helst. Ofta vill vi förknippa trygghet med ett skydsnät av människor, ting, avtal och pengar. Vi vill bunkra upp en packning av saker som gör att vi känner oss trygga, efter som det är den lätta vägen att gå. Dock tror jag att känslan av trygghet skapas genom mognad och om du lyckas skapa Trygghet inom dig kan du ta med dig tryggheten överallt –  Med så lite packning som möjligt.

Jag säger inte att vänner och familj inte är betydelsefulla, och jag tror inte att någon kan säga det. Däremot får det inte begränsa oss, eller stoppa oss från att göra vad vi tror på, vi måste hitta balansen mellan det bekanta och att vara dumdristiga.

Trygghet för mig

Mitt mål har varit att förknippa min trygghet med så få ting som möjligt. Något som ibland kan göra mig väl impulsiv och drastisk. Med rädsla för att bli stillastående kan jag ibland vällja att röra mig från platser.

Trygghet för mig är insikt – En insikt om mod. Att se mönster för hur din väg kan banas. För mig är trygghet att mogna.

Jag har börjat finna trygghet inom mig. Jag inser mina kvaliteter, kunskaper och framförallt drivkrafter. Viktigast för mig i sökandet efter det jag aspirerar att bygga min trygghet kring är att veta att jag kommer att se till att det jag vill att ska hända händer. Jag har gjort det förut, och jag kan göra det igen, många gånger.

Vad jag däremot brottas med är insikterna, de kommer inte lika ofta som jag vill att de ska göra. Jag är välsignad med en hop med beundransvärda människor som står bakom mig, knuffar på mig och säger ”Kom igen nu Sara, hoppa! Du kan! Gör det nu, våga!” – varpå jag är oförstående över vad de menar och vad de vill. Jag måste vilja, jag måste förstå och se mönstret. Kanske är min tankeprocess alldeles för seg, men jag tror att det handlar om mognad.

Kanske behöver vi ibland en spark i baken, men vi får inte vara beroende av den. Insikten om förändring måste komma ur oss själva. Jag måste bli modigare. Så, hur blir du modig?

Att våga.

Att hävda sitt oberoende av trygghet vore fel, samtidigt som det inte är förskräckligt, farligt och fel att vara Nöjd. Det handlar om att våga ta tillvara på sina möjligheter, att våga utnyttja sin potential och att våga vara sitt bästa jag – På lång sikt och kort sikt.

Låt oss vara Modiga och Våga!

Tack theskyisthelimit.se för insamlingen av Inspirerande bilder

Om författare

Vill du komma igång med din innehållsmarknadsföring? Jag hjälper dig gärna! Skicka ett mail till hej@saraohman.se och beskriv din situation så bokar vi in ett förutsättningslöst möte!

Du kanske också gillar:

Lämna en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *