Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /customers/4/3/a/saraohman.se/httpd.www/wp-includes/post-template.php on line 284 Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /customers/4/3/a/saraohman.se/httpd.www/wp-includes/post-template.php on line 284 Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /customers/4/3/a/saraohman.se/httpd.www/wp-includes/post-template.php on line 284 Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /customers/4/3/a/saraohman.se/httpd.www/wp-includes/post-template.php on line 284

Att dejta via nätet är betydligt mer vanligt än man tror, både genom nätdejtingsajter samt genom sociala nätverk. Twitter verkar nu vara det mest heta dejtingverktyget, och hashtags som #dejtaihop och #partnerpool gör det betydligt lättare att finna personer med liknande avsikter. Uppmaningar som dessa tror jag inte fått Twittrare att dejta mer, snarare att göra det öppet.

Det fina med att dejta via sociala nätverk i förhållande till dejtingsajter tycker jag ändå är att själva sökandet inte är påtvingat. Avsikten de möten du har via Twitter behöver inte vara att finna kärlek, utan snarare att lära känna intressanta människor. Att mötas via Twitter behöver därför inte kännas arrangerat, du behöver inte förvänta dig attraktion och direkt undersöka möjligheterna till det. Du kan istället leta efter personer med gemensamma intressen och åsikter, som verkar vara trevliga personer. Och där kan kärlek uppstå.

När du mass-minglar med mängder av människor varje dag, som kanske inte tillhör din vanliga bekantskapskrets utan skapas baserat på intressen och åsikter, likt du gör på Twitter är chansen stor att någon av dessa skulle passa just dig även attraktionsmässigt. Bara du är öppen för det.

Mina tips till dig som Twittrar (eller tycker att du borde)


1. Följ många Twittrare
– Sannolikheten att träffa någon du tycker är riktigt intressant är större då. Avfölj de som efter ett tag inte visar sig intressanta.

2. Var öppen – Dels för intellektuella möten men även för attraktion. Ofta skapar vi regler för oss själva som skyddar oss från att känna attraktion, exempelvis som att du inte kan vara attraherad av en person på nätet som du bara träffat någon enstaka gång.

3. Boka många möten – Inte bara för dejtandets skull utan för att det är härligt att lära känna människor, det finns inget härligare.

4. Var klar med dina intentioner när du hittar någon du gillar – Tro mig; Även om det är läskigt blir det mycket enklare då. När du befinner dig i ett medium där de allra flestas huvudavsikt inte tillhör att träffa någon kan det

5. Tvinga inte fram attraktion – Myten om att kärleken kommer när du minst anar det är uppkommen av en anledning. Det fina med att möta människor på Twitter är att attraktionen inte behöver vara påtvingad likt på den dejtingsajt, och därför är det större sannolikhet att den sker. Låt det ta tid. Såhär såg det ut 6 månader innan jag på riktigt började dejta min kärlek:

 

En högst ironisk tweet från min sida, som mest ville avfärda ett försök till ihoptussning.

Twittrare som hittat kärleken via Twitter tipsar

Att finna kärleken via Twitter visar sig efter en efterlysning på Twitter vara betydligt mer vanligt än man tror. Exempel vittnar @drickerte och @ramlarin om att Twitter hjälpte dem att finna varandra.

Linnea kom också i kontakt med sin kärlek via Twitter.

Däremot skulle hon inte rekommendera Twitter som dejtingkanal till andra.

Att träffa varandra på rekommendation är också ett sätt att mötas via Twitter, det gjorde Per och Jessica.

  Något de rekommenderar andra till att vara öppna för.

 Frågan är hur man känner igen en potentiell partner på Twitter? @OnkelPreben och @aversioner fann varandra genom humorn.

 

Har du hittat en intressant person via Twitter gäller det som tidigare nämnt att vara tydlig, och i @piagrisastia och @Omphalos var ihärdighet den vinnande faktorn.

Är Twitter ett bra dejtingverktyg eller avgör slumpen? @ettpunktnoll och @ninjasyster menar att du måste ha lite tur för att hitta kärleken på Twitter.

Att använda sig av en hashtag likt #dejtaihop kan hjälpa dig en bit på vägen. Jag rekommenderar dig att läsa Margits beskrivande inlägg om hur hon träffade sin Ålänning via Twitter.

Twitter kan även hjälpa dig hitta personer du möter IRL

Foto: Jenny Goldkuhl

Twitter är ett utmärkt efterlysningsverktyg, såväl som i jobb- eller lägenhetssökande som i efterlysning av personer. Detta fick min vän Viktoria erfara när hon en gång vid en tågresa mötte kärleken i sitt liv, trodde hon. Hör klippet om hur Twitter hjälpte henne finna den mystiska mannen på tåget här. (<– Gör det!)

– Bättre lycka nästa gång Viktoria!

Jag mötte @JesperBylund

Jag träffar ofta personer via Twitter, det är jättehärligt att träffa nya människor som alla har en historia att berätta. I jakten efter en ny potentiell kollega så fann jag @JesperBylund – En person vars kompetens intresserade mig som visade sig ha liknande filosofiska tankar som mig. Det började med luncher och obekväma möten på konferenser innan vi förstod att vi nog var attraherade av varandra och bokade en riktig dejt. Nu är jag löjligt kär.

I veckan blev jag intervjuad av Expressen om detta. Såhär såg det ut –>

Pub: Lördag 17 mars

Till mina medtwittrare – Flörta på!

Bevisligen fungerar det rätt bra.

 

Om författare

Vill du komma igång med din innehållsmarknadsföring? Jag hjälper dig gärna! Skicka ett mail till hej@saraohman.se och beskriv din situation så bokar vi in ett förutsättningslöst möte!

Du kanske också gillar:

Lämna en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *