Att söka jobb

Författare:

|

Datum:

|

,

photoshoot_79741126.jpg
I helgen har jag gjort förarbete för mitt CV och skrivande av personliga brev. Det är sjukt knepigt att söka jobb. Tydligen är det inte bara att skriva upp en lista på de tidigare anställningar man har haft (vilket vore väldigt enkelt för mig eftersom jag kan räkna dem på en hand), vilket vi fick lära oss på datakunskapen i gymnasiet, utan även alla de projekt du drivit ska stå med (Vilka det krävs fler händer till) Det är rentutav hjärnkirurgi att samla alla handlingar och intyg – Dessutom ska du av detta material utforma något som sticker ut och representerar dig. Mina gamla utkast känns sådär. Först och främst måste jag finna jobb att söka.

Har du några tips?

Jag och min vän Anna konstaterar med jämna mellanrum att vi måste ta lite mer förfinade foton till våra olika uppdrag samt jobbsökande. Idag gjorde vi slag i saken och hade en photosession vilken ni hittar resultatet på här.

På torsdag ska jag göra något jag aldrig i livet trodde att jag skulle göra – vara programledare för live-TV. Eftersom jag är världsbäst på att tacka ja till halvläskiga saker tackade jag självklart ja när jag fick förfrågan att ställa upp för Öppna Kanalen under Dag X. Faktiskt är jag ännu inte nervös, trots att jag fått höra ”headset”, ”körschema”, ”hörsnäcka” och ”kontrollrum” – jag kommer ju befinna mig på ett ställe där jag känner mig som fisken i vattnet. Hoppas du tittar förbi om du befinner dig i närheten av Växjö!

Förresten!
Ervin Alic som gästbloggade här tidigare har i veckan både varit med i Smålandsnytt och i Landet Runt med sin dokumentärfilm ”Domarjävlar!”. Se inlägget här. Filmen hade tidigare i februari även en mycket lyckad premiär med ett fullsatt kulturhus i Sävsjö. Den kortafilmen, vilken ska vara med och tävla i filmfestivaler, visade på dramatik och den långa versionen bjöd på skratt som visade sig i magen flera dagar efteråt. För att inte missa fler spännande händelser; Gå med i deras Facebookgrupp.

Psst… Entreprenörsjakten kommer bli sjukt bra.