Dags att Inventera: Vad ska du bli Bättre på för att nå din Potential?

Författare:

|

Datum:

|

I strävan efter att nå din potential kan det vara en god idé att lista de saker du behöver bli bättre på och tala om hur du ska lyckas med det. Att besvara frågan ”hur” bidrar till motivationen att genomföra dem. Nytt år – Nya rutiner. Det är särskilt lätt att skaffa nya goda vanor när kalendern byter år.

Detta är mina 5 förbättringspunkter 2012 – Och hur jag tänker gå tillväga:

1. Bli bättre på Engelska – Efter att de senaste åren endast ha utövat ”organisationsengelska” (Den typ av engelska som talas i affärssammanhang av icke nödvändigtvis engelsk-språkiga personer) behöver jag bli bättre både skriftligen och muntligen. Engelska språket är något jag måste utforska mer om jag ska kunna arbeta i ett engelsk-språkigt land inom de närmsta åren. Detta ska jag uppnå genom att läsa mer, skriva mer (tumblr-hobbyblogg + kommunicera på engelska i samtliga kanaler utom Facebook och Twitter) samt anmäla mig till talargruppen Toastmasters Engelskagrupp.

2. Sätta Rubriker – Jag är alldeles för dålig på att sätta rubriker, därför har jag som avsikt att skriva 10 st om dagen. Förhoppningsvis kommer någon av dem till användning.

3. Göra videos – Länge har jag velat göra bloggvideos, svara på enkla frågor och dela med mig av mina tankar, men ännu har jag ej publicerat någon. För min egen skull tänker jag därför 3 morgonar i veckan spela in videos, bra eller dåliga kvittar, för att bli bekväm framför kameran och öva på min förmåga att presentera.

4. Resa mer – Kan man bli bättre på det? Ja, jag måste se till att våga boka både mindre och större resor. Hittills har jag varit rädd om plånbok samt rädd om min tid. I år ska jag boka, inte vela till det är för sent.

5. Fokusera – Jag är produktiv och jag är disciplinerad när det kommer till mitt arbete. Däremot är jag på tok för dålig på att fokusera på en uppgift i taget. Det system jag haft i arbetet hittills är att göra det som ligger framför mig just nu, alternativt göra det för den som skriker högst(/betalar mest). Jag ska börja använda mig av listor på riktigt, inte bara skriva dem i ett slumpmässigt anteckningsblock, därför tänkte jag börja använda program för detta. Just nu använder jag Wunderlist.

 

– Detta var mina, vilka är dina?

Ett svar till “Dags att Inventera: Vad ska du bli Bättre på för att nå din Potential?”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *