Det finns inget målsnöre!

Författare:

|

Datum:

|

Många vänner jag pratar med uttrycker ofta ”när jag gjort X ska jag….”, och syftar på beslut de ska fatta, vilan de ska få, saker de ska göra eller andra möjligheter de ska erkänna för sig själva när de uppnått ett visst mål. Det beskriver ett målsnöre att passera och för att tillfället de önskar att göra det de egentligen vill ska uppenbara sig.

Jag har insett att jag inte tror på att det finns några målsnören – Bara ett arbete med att ständigt förbättra vår tillvaro. Det blir du aldrig klar med.

Idag pratade jag och min vän Linda om höstens utmaningar på Facebook Live. Mitt syfte var att peppa henne men rätt snart kom vi in på höstens mål och målsnören vi ska passera. Live och oförberett som det var slängde jag ur ”Vad snackar du om? Det finns inga målsnören! Livet ÄR jobbigt, det är bra”. Resten av dagen har jag funderat på vad jag menade med det.

Mål är bra. De skapar riktning. Dock tror jag inte på att se dem som något du passerar och för att vinna/lyckas/bli nöjd. Då tror jag att du gör dig själv en otjänst. Oavsett om du önskar att få igenom en investering, få en ny roll på jobbet, springa milen på 45 minuter eller flytta ihop med din kille så kan det inte vara slutmålet. Vad ska du gör sedan då?

Att stirra sig blind på målet och målsnören tror jag inte gör oss särskilt lyckliga. Det är en omöjlighet att bli nöjd. Prioriteringar är bra, men högen av saker du ville vänta med till sedan vara för övermäktig för att du ska orka med den. Jag tror på att acceptera tillvaron som den är, utgå från att den kommer att vara så, för att sedan arbeta med att förbättra den steg för steg.

Gör plats för mer och hitta lugnet i just nu. Acceptera att ditt liv är lite kaos, att du är jätte ledsen över ett avvisande eller att du inte har de resurserna du önskar. Förändra det som behövs. Du har bara just nu att arbeta efter, även om du kanske är någon annanstans imorgon. Skapa planer, men låt inte allt vara beroende av målsnöret.

Own your shit and embrace the chaos!

Terminsstart hösten 2016

Förutom att leva med attityden ”det finns inga målsnören” ser jag även fram emot det här i höst:

  • Jobba med allt från tandborstar till rabattkoder, träning, näring, jordnötssmör, strumpbyxor osv. Som det ser ut just nu.
  • Arbeta med produktlanseringar och bygga upp kanaler från grunden, min favvo.
  • Med anledning av punkten ovan lära mer om nya kanaler, somliga organiska men allra helst köpta!
  • Hänga på fler platser än Stockholm (vissa ställen mer än andra)
  • Resa lite mer igen, med någon konferens och någon workation.
  • Jobba mer med de fantastiska personer jag får samarbeta med just nu.
  • Skapa mer eget innehåll igen (det säger jag varje terminsstart). Jag lovade Linda att göra det i en kanal, behöver därför fundera på hur jag ska bygga om saraohman.se.

Linda och jag sa säkert några andra bra saker under de 45 minuter vi svamlade på. Du får helt enkelt lyssna noga på klippet nedan om du är nyfiken!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *