Det virtuellt verkliga nuet

Författare:

|

Datum:

|

Facebook skrämmer skiten ur mig. Samtidigt går det lyckorus genom kroppen när de visar vad de gör, likt igår under f8 – Live. Facebook är från nu en känslomaskin, du ska inte märka att du använder det – Men det kommer att ändra ditt beteende. Om ej tidigare träder vi nu i det virtuella verkliga nuet.

Jag, och framförallt mina vänner, ställer mig ofta frågan ”Vad är verkligt?

Det har inte varit någon fråga om att sociala nätverk likt Facebook gör det lättare för oss att hålla kontakt med människor vi känt sedan tidigare, men det gör det också lättare för oss att lära känna varandra. Något som tidigare krävde timtal av fysiskt umgänge och muntliga samtal. Medium som Facebook har hittills effektiviserat processen från mötet och studerandet av individen framåt. Med nya Timeline vill Facebook även göra det lättare för oss att dela med oss av vår bakgrund.  Dessutom ska vi inte längre behöva ”gilla” utan det ska räcka med att ”göra” för att vi ska kunna exempelvis lyssna musik eller se en film tillsammans – Utan att vara tillsammans.

Till och med jag får känslan av att vilja sätta ner foten och skrika ”Stopp!”
Jag vill hänga såhär:

Jag är något skadad. Jag jobbar med att studera sociala nätverk och spenderar dagarna till att försöka utläsa beteenden och dess mekanismer. Jag inser att inte alla går med telefonen framför näsan 70 % av den vakna tiden, och jag önskar alla att inte bli som jag, men även jag vill koppla ner. Jag vill umgås i den fysiska världen och jag vill inte att ALLA ska veta vad jag gör HELA tiden. Anledningen är främst att jag hellre vill bli lärd känd i den verkliga världen, snarare i mitt virtuella jag.

Frågan återstår; Vad är verkligheten? Jag vet inte, vi får se snart.

Det som gör mig mest glad är att vi som arbetar med att ta fram dessa fantastiska sociala appar som gör vårt virtuella verkliga nu blir lite mer intressant måste gå tillbaka till grunden för att förstå varför vi beter oss som vi gör – och skapa med eftertanke därefter.

Vad än som påstås, vilken utveckling som än sker, är det viktigaste att komma ihåg att

”Sociala Medier handlar om Människor”

Om detta skrev Christian en grym post om igår: ”Grundkurs i Sociala Medier för Entreprenörer” LÄS!

Detta inlägg avslutas bäst med ”Somebody’s watching me” – Rockwell

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *