Efterlyses: Det (på riktigt) mobila kontoret

Författare:

|

Datum:

|

I ett år har jag varit någon annans, det betyder att jag varit kontorsbunden nu i ett år. Jag som är van att lägga laptopen i knät så snart jag kommit ur duschen på morgonen och jobba till jobbet är gjort, eller alltid har datorn i väskan för att kunna smälla upp den på ett fik/en gräsmatta mellan möten, har haft lite svårt att anpassa mig till kontorslivet. Jag älskar att vara omgiven av kollegor, men ibland känns detta leverne gammalmodigt och ineffektivt. Att bryta upp från arbetet, för att infinna sig på en annan plats en viss tid för att fortsätta med samma uppgifter, skapar o-flow och gör att vi tappar saker på vägen.

Dessvärre finner jag ingen lösning, vi är få som kan leva i vår laptop. Vi behöver i de flesta fall jobba nära våra kollegor för lyckade projekt och många mår bra av att ha en fysisk plats kopplad till sitt arbete. Att ha ett skrivbord som är din plats bidrar till att du känner dig som en del av din arbetsplats och skapar således trygghet och ett generationsskifte krävs innan vi kan ha öppna arbetsplatser utan personliga skrivbord.

Hur skulle du vilja ha ditt ”kontor” i en perfekt värld?

3 svar till “Efterlyses: Det (på riktigt) mobila kontoret”

 1. Hej!

  Kolla in http://www.Podio.com. Jag tycker att de har löst det där med det mobila kontoret! Därefter, se till att skaffa en mobil växeltjänst på mobilen så är du så gott som kontoret!

  Mvh
  Jens

 2. Jag läste ett inlägg nyligen som pratade om att befinna sig i olika miljöer beroende vad man skulle jobba med.

  Så en gyllene medelväg kanske kunde vara att jobba från kontoret när du behöver detta (kollegornas hjälp etc), sitta i ett kafé när du bloggar, vara i solen när du skriver din bok osv.

  Tycker detta funkar bäst för mig, att köra från kontoret som utgångspunkt och sedan gå någon annanstans när jag behöver detta.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *