Enterprising and Business Development – På topp!

Författare:

|

Datum:

|

, ,

ebd_75590467.jpg
Vill ni veta något kul? Det går bra för EBD-avgångsklassen 2010. Vi är 20 st som fortfarande hänger kvar och med några månader kvar till examen är statusen som beskriven nedan.

Igår var en stor dag för oss:
– Fyra av mina klasskompisar fick igår MFS-stipendium, de enda på Ekonomihögskolan som fick det. Två av dem ska till Thailand och två av dem ska till Rwanda. Grattis Samantha, Ida, Carl och Sebastian!
Ervin Alic, min älskade sambo, hade premiärvisning av sin dokumentärdebutfilm ”Domarjävlar!” vilken gjorde storsuccé på Röda Kvarn i Sävsjö. Stämningen var på topp och vi bjöds på en känsloresa från förtvivlan till magkrampande skratt-attacker!

Förutom det:
– Driver fem av oss företag som det går riktigt bra för trots att de ännu är i uppbyggnadsfasen. TASK Consulting vinner nya uppdrag och bygger nya samarbeten. Campusbokhandeln är ett vinnande koncept, kränger böcker på löpande band och utökar campus Student-kassor. Heja Anna, Alexander, Nils-Petter, Sebastian och Jocke!
– Jag tycker mig uppleva att många av oss blir erbjuden lite jobb och uppdrag här och där…

Vad är EBD? Enligt mig är det följande:
Det är ingen konst att lära sig de teorier som står i kurslitteraturen, vad som är en konst är förmågan att hantera detta i verkligheten, se samband och koppla ihop de olika typerna av kunskap man skaffar under sin utbildning. Detta är bakgrunden till att EBD startades.

EBD är en ekonomutbildning med inriktning på entreprenörskap, affärsutveckling och projektledning vid Linnéuniversitetet. Det som skiljer EBD mot traditionella ekonomutbildningar är att studenterna även läser informationsvetenskap och socialpsykologi, men den främsta skillnaden är pedagogiken. Studenterna läser inte kurser ämnesvis utan i temaform och har under hela utbildningen ett partnerföretag som de arbetar mot.

Examination sker således genom hur väl studenten lyckas applicera akademins teorier på partnerföretagets verklighet. Partnerföretag söker studenterna själva och de arbetar med ett partnerföretag i grupp (om två-tre personer) under ett helt år.

Studenterna
-Utbildar sig inte för att få ett jobb utan för att skapa jobb
-Självgående problemlösare
-Projektledare/affärsutvecklare/entreprenörer

Partnerföretaget
-Bidrar med sin tid under ett läsår/en termin
-Möjlighet att driva projekt de funderat på att genomföra
-Ökar självmedvetenheten i organisationen

Vill du träffa oss 90 studenter som går programmet just nu? Då är du välkommen till vår EBD-kväll den 14 april! I år om Hållbart Företagande. Miss Fransson och jag håller då i en presentation om EBD. Och även en förening med en fet release-fest på G, den 6 april drar vi igång!

EBD är inte för alla! Är det något för dig? Sök innan den 15 april!
Ekonomihögskolan vid Linnéuniversitetet it is.

Ett svar till “Enterprising and Business Development – På topp!”

  1. Inte konstigt det går så bra när ni är en samling aktiva, duktiga elever som gör ett bra jobb.. 😉

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *