Google + kommer att ändra mitt beteende i sociala nätverk

Författare:

|

Datum:

|

I min semester och bortkoppling har jag bara spenderat en kort stund med Google +, och skulle vilja säga att vi än så länge bara har en ytlig bekantskap. Dock får denna ytliga bekantskap mig att vilja börja använda Internet för min egenskull igen, efter en vår av impression-overload. På riktigt tror jag att Google + kommer att ändra mitt beteende i sociala nätverk.

Varför?
Det är lätt och användarvänligt.

Jag, likt många i min generation, lider av sociala media-damp. Vi vill dela allt med alla. För att hantera detta har jag tidigare försökt att särskilja mina typer av kontakter i de olika sociala nätverken, såsom Twitter, Facebook och Linked-in. Att skapa kategorier, listor etc. i samtliga av dessa verktyg har varit för bökigt och jag har ansett det inte vara värt mödan. Jag är en lat användare. Därför gläder det mig att Google + gör det så lätt för mig.

”Cirklarna” finns på rätt plats, Facebooks motsvarighet ”Grupper” är ivägen. När jag nu var gång jag delar, på ett och samma ställe, kan välja vilka som ska få ta del av informationen/materialet får jag lust att mer noggrant planera min aktivitet. Jag kommer att kunna leva ut ”mina jag” på ett samlat ställe, istället för att tvinga mina vänner ta del av för dem ointressanta bloggposter på Facebook eller låta Tweeps ta del av personliga insikter på Twitter.  Därför tror jag att jag och många kommer att mogna i vårt internetbeteende på Google +, till mångas stora glädje.

Dessutom är det snyggt och lätt att överskåda flödet och konversationer.

Jag är även vän av Googles andra verktyg (Gmail, Docs, Reader och Calendar) och med ett socialt nätverk som komplement blir alla Google-verktyg på riktigt som ett. Visserligen bidrar även Googles nya uppdatering till att upplevelsen av att arbeta med dessa är nu helt annorlunda.

Framförallt får Google + mening för mig med sin app. Den är gudomlig i jämförelse med de flesta android-appar. Att dela är superenkelt, och att välja cirklar att dela med är ännu enklare.

Det finns många verktyg/tjänster/nätverk som skapats senaste åren. Bra och kvalitativa sådana. Dock finns få som jag ansett ha haft tillräckligt stor volym för att jag ska vilja sätta mig in i och använda dem. Ofta har det varit mitt Twitter-nätverk som även funnits där, och vill jag göra annat än att spamma så har dessa inte tillfredställt mig. Med Google + ser jag potentialen att även få in mina andra världar. Så, snälla kompisar: Kom hit!

Dags att fördjupa sig.

Next mission: Testa hur Google + kan bidra till förändring i  söket. Moahaha.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *