Lite (L) till 80-talisterna

Författare:

|

Datum:

|

,

Hej politiker och andra med inflytande,
Jag utmanar er att visa oss lite kärlek i debatten. Oss = Den generation som är mest förändringsbenägna och kommer att ta över då 40-talisterna går i pension. Vi som är den mest utsatta generationen, so far, som får slåss om jobben samtidigt som vi mest troligt kommer att ha den lägsta pensionssättningen någonsin. Vad ska ni göra med oss?
Rea ut oss, sänk vårt självförtroende och minska belöningen. Vad blir den mest logiska effekten av det?

Idag presenterar DN en rapport som Folksam har tagit fram vilken visar att läget för oss 80- och 90-talister är sämre än tidigare beräknat av Pensionsmyndigheten.80- och 90-talisterna kommer att få nöja sig med en total pension på 60–65 procent av slutlönen – cirka 20 procent lägre än prognoserna.” Läs artikeln här.

Efter SVT-Debatt igår blev jag upprörd och aldrig har jag blivit så sugen på att bli politiker. Det talades om olika incitament för att få företag att anställa unga, sänkta arbetsgivaravgifter, förändringar i LAS som gör det lättare att anställa unga – Ja, tillochmed tillåtelse att sänka lönerna för unga. Idag debatterar ordföranden Centerpartiets ungdomsförbund, Magnus Anderssoni Aftonbladet om ungas möjlighet att välja lönenivå själva. Att kunna ta låg lön är en konkurrensfördel menar han. Jag säger som min vän Anna “WTF?!

Jag tänker såhär – Min arbetsgivare ska inte anställa mig för att jag är “billig”, min arbetsgivare ska anställa mig för att denne vill investera i mig. Vill min arbetsgivare se mig utvecklas kommer den inte ge mig låg lön, inte hög lön utan rätt lön.

Visst, jag har också befunnit mig där – trott världen är inskränkt och vill mig illa, ingen tror på mig. Dock har jag på senare tid insett att det faktiskt har varit upp till mig att tro på det jag kan och skaffa självförtroendet till att uttrycka det. Jag förväntar mig inte att du som ung ska ut och jaga jobb till absurdum utan mer att du ska öppna upp dig för att komma till insikt. Jag är naiv, men jag tror att det viktigaste är att ge unga självförtroende och redskap för att utveckla sin interaktiva/sociala förmåga – inte att rea ut dem.

Du bloggare som vill vara med mig i kampanjen ”Lite (L) till 80-talisterna” – join in! Vad anser du om den här frågan? Varför är det värt att lägga lite kärlek på att förbättra förhållandena för vår generation?

Ladda ned:
Lite (L) till 80-talisterna, jpg
Lite (L) till 80-talisterna
, gif
Lite (L) till 80-talisterna
, png
I (L) 80-talister, jpg
I (L) 80-talister, gif
I (L) 80-talister
, png

Lite bloggdemokrati, tack! Vad kan VI göra?
– Jag utmanar er.

7 svar till “Lite (L) till 80-talisterna”

  1. Svar ja! Helt rätt Sara.

    Jag och Adrian har redan satt igång arbetet och får förhoppningsvis igenom våra tankar. Det är tankar som ska sammanföra arbetsgivare och arbetstagare på ett helt nytt sätt.

    Men det krävs att fler gör. Gör saker som förändrar.

    / Ludwig Jonsson, Entreprenörspartiet.

  2. Entreprenörspartiet: Jag ser fram emot era tankar och tror att de med all säkerhet håller samma kvalitet som tidigare! Helt rätt – Vi måste vara fler som gör saker för att förändra!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *