Lucka 17 – Timmy Bjärnebro och Martin Qvarfordt, The Happy Hippo Family

Författare:

|

Datum:

|

,

Nu blir det fredags-pepp! Jag kan inte mycket om musik, men kommer inte The Happy Hippo Family slå igenom 2011 så ska jag sluta blogga. Grabbarna bakom bandet heter Timmy Bjärnebro och Martin Qvarfordt. Glad indie-pop när den är som bäst, du kan inte låta bli att dansa.  Den 7 januari släpper de sin nya singel, jag kommer att vaka.

Monaco, McGordon and Me på Spotify – Lägg till den i din spelningslista och bli lite gladare!

Timmy Bjärnebro och Martin Qvarfordt om sin musik

Varför är ni Sveriges nästa stora rockstjärnor?
Vi har en energi som inga andra svenska band är i närheten av under våra livespelningar. Vi håller oss aldrig inom några specifika ramar, vi kör helt och hållet på vår grej och skiter i uppsatta spelregler. Det har skapats en förväntansfull stämning kring oss då vi alltid ger publiken någonting utöver det vanliga.

Vad som driver er?
Att vi har så jävla kul tillsammans. Vi vill ge resten av världen chansen att ta del av samma glädje. Dessutom spelar ju pengarna en liten roll i sammanhanget…Vi är ju ändå bara ett band som vill kunna äta, sova och ha råd att tanka vår privatjet.

Vad gör ni just nu?
Vi har precis spelat in video till vår singel ”Strange Town” som kommer ut 7 Januari. Vi jobbar även hårt med vårat album som släpps i slutet av Mars. Vi bokar även upp en vårturné som kommer följas upp av sommarturné, så vi ser fram emot ett fullbokat år! Dessutom har vi varit på medialektioner under dagarna… Vi har fått mycket skit för våra värdelösa intervjuer så vi blev manade att lära oss… Så det här är faktiskt den första intervjun som inte kommer sväva iväg åt det filosofiska hållet om livsexistens och sådana lite mer djupa ämnen som vi brukar ha en tendens att trilla in på…

Vad kommer hända 2011?
Vi gör oss säkert förtjänta av några priser… Spelar ingen roll vilken sorts pris, någonting ska vi kamma hem. I övrigt så släpper väl Kent någon gammal platta och gör någon konsert där alla ska vara klädda i vitt, Håkan spelar på skansen, Mando Diao släpper några låtar som man uppenbarligen har hört förut… Förutom oss så kommer det antagligen se ut lite som vanligt.

Vad vill bandet uppnå under 2011?
Framför allt så vill vi spela så mycket vi kan! Kränga lite skivor och köra en sommarspecial i P3… Eller åtminstone P4. Egentligen så vill vi släppa en klädkollektion också. Vi jobbar faktiskt med design just nu, sen får vi se var vi landar. Det ligger många planer och gror i våra huvuden… The Happy Hippo Family var ju ett sorts kollektiv från början, sen blev det ett band, under 2011 ska det bli en sorts organisation, en livsstil… Det är den logiska utvecklingen…

Vad är Happy Hippo Familys mål på lång sikt?
Det största målet är att fortsätta göra vår grej. Förhoppningsvis glädjer det många, förhoppningsvis retar det skiten ur andra. Det är så vi vill ha det! Självklart är det musik vi är bäst på, därför vill vi fortsätta göra musik tillsammans. Vi har roligast när vi spelar live, därför vill vi fortsätta göra konserter tillsammans. Vi har tråkigast när vi repar, därför är det logiskt att vi inte vill repa ihjäl oss i framtiden.

Vilka är era förebilder?
Zlatan Ibrahimovic, Jan Lenhof och våra farsor. Starka män med karaktär helt enkelt!

Håll er uppdaterade med bandets nyheter på MySpace och Facebook!

————–

Julkalendern 2010
Detta var Lucka 17 i julkalendern som du kommer kunna följa här i december. Denna julkalender är tillägnad alla inspirerande rookies som kommer att bli riktiga stjärnskott 2011. Varför diskutera gårdagens hjältar när vi kan spana in framtiden stjärnor?

Läs även mer om Julkalendern 2009 – med temat Entreprenörskap

Sara har semester från bloggande. Följ henne på Twitter (@saraohman) eller gilla på Facebook

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *