Nya twitterinsikter vecka 16

Författare:

|

Datum:

|

, ,

Söndag= Veckans twitterinsikter – Så ni har det på det klara.  Jag fortsätter arbetet med min kandidatuppsats och tar mig för att filosofera. Förra veckan skrev jag om starten av min studie och effekten jag fått känna på. Denna vecka har jag inte bara haft nöjet att få gräva ner mig i vad teorin säger om entreprenören och sociala medier utan jag har även fått många nya vänner på twitter. Några riktiga guldklimpar, trevliga människor – och framförallt många intelligenta människor med bra tankar.

I takt med att min lista på personer jag följer på twitter (sk. ”following”) ökar växer antalet tweets markant. Även om det bidrar till många nya intressanta ämnen att diskutera gör det även informationen blir mer svårhanterlig. Från att ha kunnat smälta allt måste jag nu prioritera vad jag vill lyssna till.

Det ska finnas ca 20 000 – 25 000 aktiva svenskar på twitter.  Visst kan det tyckas vara relativt få, men datan som flödar mellan dessa twittrare är enorm. Tänk då att alla dessa vill samma sak – snacka, berätta, upplysa och dela med sig. De vill ha din uppmärksamhet och är alla förälskade i verktyget. Tänk dig då även din plats i det hela. På 140 tecken ska du göra dig hörd och nå fram med ditt budskap. Rätt komplext eller hur?

Å ena sidan kan du försöka skrika ut, traditionellt mata de som följer dig (sk. ”followers) med vad du vill ha sagt – Å andra sidan kan du försöka prioritera din aktivitet.

Det fina med twitter är att du kan välja. Självklart behöver du inte följa alla som följer dig – Du väljer själv vem som ska ingå i ditt sociala mötesrum, Under tidens gång kommer ditt twittrande resultera i att dina intressen blir mer definierade och vissa profiler kommer att visa sig mer betydelsefulla. Dessa är vilka du kommer att uppmärksamma i flödet av tweets samtidigt som de andra bleknar. Fram till detta sker kan du göra listor där du kategoriserar de personer du följer. Något som jag verkligen borde ta mig för att göra.

I och med att min egna förälskelse i twitter växer börjar jag även känna att jag vill ha mer av nätverket. Jag vill uppleva Tweetups. Dessa fantastiska människor jag kommunicerar med dagligen finns på riktigt och jag vill ha det bevisat. Jag vill lära, diskutera och bolla idéer.

Ge mig mer.

5 svar till “Nya twitterinsikter vecka 16”

  1. Tack för bra inlägg. Jag har gjort samma analys som dig om profiler som blir extra intressanta och jag borde också göra listor. Mycket intressant siffra om hur många som använder twitter. Jag undrar nyfiket hur utv. för twitter dock kommer att te sig. Har du några funderingar?

  2. Hej Sara, ännu bättre än twitters egna lists är sortera ditt flöde i t ex TweetDeck som du redan använder. Sortera på t ex ”VIP”, ”Lnu”, ”IRL”, ”Företag” eller hashtags.

    Smidigt, speciellt när man har ont om tid. 🙂

  3. Kul att du gillade inlägget Cecilia! Listor är något jag funderar över varje dag men aldrig tar för mig. Angående twitter tror jag att ökande kommer att öka. Insikter börjar förändras och fler vill vara med. Jag gissar hejvilt men tror att vi kanske befinner oss i mitten av trendcirkeln. Vi får se! Jag tror vi kommer att börja kommunicera annorlunda på twitter iallafall.

  4. Lugn i stormen Daniel, här är vi pedagogiska och tar ett steg i taget så att alla hänger med. Jag tar med mig detta till nästa söndag med twitterinsikter!

  5. Twitter är ett av få ställen där jag verkligen har tagit fasta på vilka jag följer. För min del räcker det inte med att personen är intressant utan jag kräver även ett relativt rent flöde utan RSS och platsuppdateringar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *