4 goda vanor för att driva trafik till din blogg

Författare:

|

Datum:

|

driva trafik till blogg

Bra, du har skrivit en välskriven och intressant bloggpost. Som vi alla vet är content king, men nu måste du hjälpa dina läsare att hitta till din bloggpost. Även om du har en fungerande bloggmaskin så kommer inte trafiken komma av sig själv. Särskilt i början av din bloggkarriär är det extra viktigt att skapa rutin för din potentiella läsarskara att gå in och läsa vad du skrivit. Här kommer några tips på vanor att skapa för att driva trafik till din blogg!

Så skapar du vanorna som driver trafik till din blogg

4 goda vanor trafik till blogg

Vana 1 – Arbeta med din rubrik

Även om du redan arbetat med din rubrik i skapandet av ditt blogginlägg så är det viktigt att göra en till funderare innan du ska publicera inlägget i sociala medier. Rubriken som du sätter i blogginlägget bör vara anpassat för sökmotorer medan rubriken du sätter för sociala medier bör skapa nyfikenhet hos mottagaren. Fokusera  på att sälja in ditt inlägg till åhörarna!

Vana 2 – Sprid för vinden!

Var inte rädd för att sprida ditt inlägg för vinden i samtliga av dina sociala kanaler – Du vet aldrig var det tar fart. Det allra viktigaste att tänka på (förutom rubriken) när du postar ditt inlägg i dina sociala kanaler timingen. Tidpunkten för din post kommer avgöra vilken feedback du får på ditt inlägg. Försök därför lista ut när bästa tidpunkt för dig är genom att 1. studera när andra inom ditt ämnesområde postar sina inlägg och 2. prova, prova, prova!

Vana 3 – Pinga dina tweeps

Du har säkerligen personer du pratar om ditt intresseområde med i sociala medier – Låt dessa vänner få reda på vad du har skrivit genom att ”pinga” dem och be om deras åsikt.

Vana 4 – Skriv till dina partners

Kan man be om ett klick eller en tweet? Ja, det kan man. Det finns fler personer än du tror i din närhet som har något att vinna på att du får utökad trafik och synlighet. Börja med dina samarbetspartners och/eller kollegor genom att fråga dem om de vill skicka ditt inlägg vidare. Viktigast i ett sådant fall är den ömsesidiga viljan att värna om varandra, så var försiktig med att gå till personer där du inte fått er relation bekräftad.

Vill du bli ett bloggproffs?

Bloggande kräver likt alla talanger hårt arbete och mycket övande. För att hjälpa dig lite på traven har jag tagit fram nedanstående mallar för dig att skriva ut och sätta upp ovanför skrivbordet:

Hitta din bloggstrategi

hitta din bloggstrategi

Ta reda på vad du vill få ut av ditt bloggande innan du börjar lägga energi, tid och resurser på ditt bloggande.

4 goda vanor för att skapa blogginlägg

Vanor för bloggande på löpandeband

Vanor att anamma för att komma igång med ditt skrivande.

4 goda vanor för att driva trafik till din blogg

4 goda vanor trafik till blogg
Få fler att läsa dina inlägg och skapa dig vanor för hur du sprider dina inlägg!

Bloggcoach?

Osäker hur du sprider din blogg på ett skickligt sätt? Skicka ett mail till hej@saraohman.se så kartlägger vi hur du kan gå tillväga!

6 svar till “4 goda vanor för att driva trafik till din blogg”

 1. Har faktiskt testat annonser sporadiskt i två veckors tid men är inte särskilt impad över resultatet. Tycker att manuellt arbete ger mer, dessutom är det roligare 🙂

 2. Hej Sara,

  Tror det är första gången jag kollar in din blogg, riktigt bra. Skadar inte att du använder Genesis Framework från Studiopress heller, gör också det själv så bra val 🙂

  Verkligen bra post med mycket bra information för bloggare!

  Mina bästa tips är att bygga relationer med andra bloggare i din niche samt att kommentera på deras bloggar. Finns många nätverk, både i Sverige och internationellt man kan använda sig av beroende på vilket språk man bloggar på förstås. Ett annat sätt som jag använder mig själv av är intervjuer av framgångsrika inom min niche och lanserar även en podcast snart i iTunes, vilket gör så att personer med många följare länkar och delar till mina bloggposts i i de flesta fall (om man ber snällt om det).

  Min första riktiga bloggpost var en en intervju med Pat Flynn (en av de största på nätet inom sitt område) och den har just nu 67 kommentarer och många delningar på Social Media och får fortfarande visningar och kommentarer då och då. Pat Flynn var också snäll nog att länka till min post på sin blogg (PR 6) och det gjorde så min sida fick en grym start. Har bara haft uppe min blogg i ca 2,5 månad så det verkar funka hittills!

  Tack för en bra och intressant blogg, keep it up 🙂

  /Navid

 3. Tack för inlägget! intressant och lärorikt. Jag är ny i bloggvärden och ska jobba hårt med att nå ut till så många läsare som möjligt.

 4. Otroligt intressant blogg du driver. Måste ge dig uppmuntran för din tydlighet i vad du skriver. Lätt att hänga med som läsare.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *