4 goda vanor för att skapa blogginlägg på löpandeband

Författare:

|

Datum:

|

skapa blogginlägg rutin

Om du någongång provat på att driva en blogg vet du hur svårt det är att få rutin i bloggandet. Även om du upplever att du har mycket att säga, allt grovmaterial på plats känns det ändå svårt att få ned dina tankar i text. Att skapa rutiner för ditt bloggande kan hjälpa dig att upprätthålla intresset för skrivandet. För skapandet av dina inlägg ska gå smidigt har jag fyra goda vanor som jag tycker att du borde anamma.

Så skapar du vanorna som gör dig till en bloggande publiceringsmaskin

Vanor för bloggande på löpandeband

Vana 1 – Rubrik först

När du har en tanke på ett inlägg du vill skriva bör du börja med att lista rubriker. Genom att sätta en rubrik först kommer du ha mycket enklare att hålla dig till ämnet, avgränsa dig till kärnan och öka idéerna kring temat. Lista flertalet rubriker och välj den du tror att kan fånga störst intresse.

Vana 2 – Rita upp din story

Efter att du har satt en rubrik kommer du ha mycket lättare att finna din röda tråd för blogginlägget. Spalta då upp innehållet du ämnar att ha med i inlägget i punktform  – Det kommer göra det mycket lättare för dig att få ihop ditt inlägg. Det underlättar även om det skulle vara så att du inte vill skriva hela inlägget i ett svep.

Vana 3 – Var lite ytlig

Det är tråkigt men sant – Utseendet spelar stor roll, även för ett blogginlägg! Genom att använda egna bilder kommer attraktionskraften i inlägget öka och sannolikheten i att läsaren kommer vilja sprida inlägget vidare ökar likväl. Nyttja rubriker och punktlistor för att öka läsbarheten!

Vana 4 – Läs igenom en gång till

Även om du gärna vill få ut ditt inlägg så snart du fått ner allt du vill ha sagt i text ta för vana att läsa igenom inlägget en gång till. Eftersom du redan lagt ned så mycket tid på ditt inlägg vore det tråkigt att ramla vid målsnöret. (Lovar du att göra detta lovar även jag att bättra mig)

Vill du bli ett bloggproffs?

Bloggande kräver likt alla talanger hårt arbete och mycket övande. För att hjälpa dig lite på traven har jag tagit fram nedanstående mallar för dig att skriva ut och sätta upp ovanför skrivbordet:

Hitta din bloggstrategi

hitta din bloggstrategi

Ta reda på vad du vill få ut av ditt bloggande innan du börjar lägga energi, tid och resurser på ditt bloggande.

4 goda vanor för att skapa blogginlägg

Vanor för bloggande på löpandeband

Vanor att anamma för att komma igång med ditt skrivande.

4 goda vanor för att driva trafik till din blogg

4 goda vanor trafik till blogg

Få fler att läsa dina inlägg och skapa dig vanor för hur du sprider dina inlägg!

Bloggcoach?

Vill du få rutin på ditt bloggande men vet inte riktigt hur du ska gå tillväga? Skicka ett mail till hej@saraohman.se så styr vi upp ditt bloggande!

Ett svar till “4 goda vanor för att skapa blogginlägg på löpandeband”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *