Digitala marknadsförings-tips – 6: Måla upp drömscenariot

Författare:

|

Datum:

|

Digitala kanaler är dynamiska inte bara på ett sätt som inte bara påverkas av hur vi använder dem, Hur plattformarna förändrar sina algoritmer påverkar också möjligheterna när vi arbetar med digitala kanaler.

Det gör att vi behöver se vår aktivitet i digitala kanaler som en kedjereaktion på ett sätt vi inte gjort tidigare, där varenda liten aktivitet påverkar vad vi vill åstadkomma. Därför vill du hamstra på dig aktivering från användarna i digitala kanaler varje chans du får, rätt målgrupp såklart.

När du planerar för en kampanj eller tar fram en marknadsplan och ritar ut dina kritiska aktiviteter behöver du fundera på vilken plats du behöver befinna dig på, för att ha ett optimalt utgångsläge för just den aktiviteten. När du har det på plats behöver du sedan fundera på vilken serie av aktiviteter som ska ta dig dit för att skapa önskvärd kedjereaktion.

Övning: Rita ut drömscenariot för dina kritiska aktiviteter

Dagens övning går därför ut på att ta de kritiska aktiviteter du listade igår och beskriva idealförutsättningarna när du ska genomföra den aktiviteten.

Det kan exempelvis handla om:

  • Engagemangsgrad alt. interaktioner på Facebook
  • Webbtrafik att göra retargeting mot
  • Lista på e-postadresser
  • Samarbeten med influencer

När du målat ut idealfallet kan du sedan börja planera aktiviteter som ska bygga upp mot drömscenariot. Det gör vi i lucka 7.

Tidigare inlägg

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *