Att skapa Awesomeness!

Författare:

|

Datum:

|

I högstadiet tog vår klassföreståndare Anders regelbundet upp en diskussion kring blåa och röda pilar. Med denna diskussion han ville komma fram till att det var enkelt att göra tillvaron lite bättre. Genom att ha blåa och röda pilar i åtanke skulle vi tänka på vilken attityd vi sända ut i vår omvärld; Blåa pilar – irritation, aggressivitet och bitterhet, eller Röda pilar – Omtanke, positivitet och inspiration. Den pil vi sände ut skulle också ha betydelse för hur vi blev bemötta. Lite som ”Pay it forward

Detta tänker jag på ibland, mer ofta när det drabbar mig än jag drabbar andra.

Några exempel:

Var morgon cyklar jag. Jag är därmed ett med kriget mellan bilister, cyklister och fotgängare. Jag genar på en enkelriktad väg på snariga Östermalm. En taxibil parkerar på cykelbanan, smäller upp dörren framför dig och hånler, en personbil har parkerat på lastplatsen och lastbilen parkerar i cykel filen – Jag struntar i att släppa fram en fotgängare på övergångsstället… osv. Detta resulterar att min ilska byggs upp på vägen till jobbet, innan dagen ens har börjat, och tar med mig känslan in till jobbet där problemen hopat sig i mail-inboxen. Detta byggs på till en kollega säger ”Fan, bra jobbat Sara!” eller ”Vad snygg du är idag Sara” – Och jag börjar sprida röda pilar istället.

Igår snäste jag onödigt itagande åt en säljare av bidragstjänster när jag stressat sprang till tunnelbanan. Jag märkte att hon tog illa upp eftersom svaret blev ”..ok? tack.”  Imorse var kassörskan onödigt kort när jag glatt köpte frukost på Ica. Jag mindes då den vänliga säljaren som verkade för en god sak. Tänk om detta var säljarens väns syster? Och jag hade fått tillbaka min egna blåa pil?

..du känner säkert igen dig.

Om världen består av blåa och röda pilar är lösningen enkel; Vi måste bli bättre på att PEPPA  varandra!


Låt oss skapa lite social media-awesomeness…

Härmed utmanar jag Er:

Nu är det dags att vi använder våra verktyg till något bra, som Social Factory också skriver idag.
– Jag har två uppdrag till er.

Uppdrag 1, gör såhär:
1. Skicka en tweet att du antar utmaningen och tagga den med #pepp – Då kommer vi alla hålla koll på att du håller ditt löfte!
2. Var gång du uppmuntrat en kollega/kompis/familjemedlem/främling berätta hur och tagga den med #pepp (Twitpic:a gärna!)
3. Håll koll i taggen och inspireras av andra!

Uppdrag 2:
Gå med i gruppen ”Fuck Jantelagen!” och berätta varför du är bäst! Du kommer inte att ångra dig, du kommer bara att le.

Kraften i det skrivna ordet

Tänk vad val av ord kan betyda. Problem eller möjlighet? Mindre bra eller dålig? Jag blir mer en gärna kallad pretto om jag får använda ord som fantastisk och underbar och fokusera på det som är bra. Om att vara pretto innebär att jag mår bra i magen, hanterar stress bättre och blir mer produktiv kategoriserar jag mig mer än gärna som det!

Länge leve superlativ och Anti-Jante!

Nu säger jag som Martin:

Jag lovar att vara Awesome mot mina medmänniskor! Lovar du?

4 svar till “Att skapa Awesomeness!”

  1. Nu skrotar vi Jantelagen!…

    Catwalk11 inleddes briljant av Joakim Jardenberg genom att visa en filmsnutt på en 11 månaders gammal flicka starta en iPhone. De som inte tror att det går bör flytta på sig för att lämna plats åt dem som gör något. Han pratar även om strävan mot nollf…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *