Digitala marknadsförings-tips – 4: Risken med att försöka överlista plattformarna

Författare:

|

Datum:

|

,

Jag har svurit hela helgen. Jag får inte mina trafikkurvor att svänga uppåt. Fast beslutsam om att bara driva relevant trafik har jag stramat åt kriterierna på annonsplattformarna, men plattformarna levererar inte och klicken blir dyra. Jag är för feg, jag försöker vara väl smart och överlista systemen för att ta mig in på bra placeringar såhär i julhetsen.

Detta är risken med att vara för feg i digitala kanaler. Du får inte upp volymen du behöver för att kunna bygga vidare på din trafik. Eftersom algoritmerna på plattformarna delvis bygger på interaktioner behöver vi kontakt med så många som möjligt i en utvald målgrupp i ett initialt skede för att kunna växa i nästa. Förlorade volymer i ett skede gör att du haltar efter och påverkar de nästkommande momenten.  När du befinner dig där jag befinner dig med min annonseringen, du har målat in dig i ett hörn, ökar risken att du blir hetsig, och möter konsekvenserna jag pratade om i lucka 3.

Ta dig loss när du blivit för snäv

För er som inte känner mig bör jag förtydliga att jag är en konverteringstjej. Därför pratar jag mycket om klick och leda vidare. Jag tycker det är lite jobbigt att göra aktiviteter i digitala kanaler som inte kan ta en användare till nästa steg. Dock är detta just vad som behövs när du målat in dig i ett hörn. Genom att göra aktiviteter som syftar till att få hög räckvidd kan du få tag i nya användare att interagera med dig.

Exempel på aktiviteter som kan hjälpa dig öka räckvidden

  • Bilder som är lätta att interagera med
  • Samarbete med större influencer
  • Reach-annonser på Facebook

När du jobbat upp din räckvidd igen kan du börja sålla i trafiken, arbeta med retargeting baserat på interaktioner eller webbtrafik och leda dem vidare i dina digitala kanaler.

Nytt tema kommande vecka: Arbetsmetodik i digitala kanaler

Imorgon är det ny vecka och jag tänkte att vi skulle lämna målgrupps-temat och gå vidare till att diskutera arbetsmetodik för digitala kanaler.

Önskemål?

Kommentera gärna!

Tidigare inlägg i Digitala marknadsförings-tips

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *