Härmed lovar jag att alltid vara innovativ

Författare:

|

Datum:

|

,

Innovation – vad betyder det för dig? Teknisk utveckling? Hög grad av avancerad problemlösning utförd av välutbildade ingenjörer? Nej, jag tror det är betydligt enklare än så. Jag tror det räcker med att handla på ett nytt sätt. Därför lovar jag härmed att alltid vara innovativ; När jag lagar frukost, när jag svarat på ett mail, när jag står inför ett problem – stort som smått. Från och med nu kommer innovation vara normen, åtminstone för mig. Jag ska våga låta släppa min tankeverksamhet fri.

När jag trädde in i världen av webben förundrades jag av all tillgång till kunskap.  Jag kunde få tillgång till en mängd yrkesmässig kunskap och värdefulla insikter av beundransvärda personer. Innovativa, kreativa entreprenörer inom sina områden. Jag kunde lära mig om trender, verktygen och framförallt möta andra människor att dela min drivkraft med.

En stor del i att mitt bloggande avtagit den senaste tiden beror självklart på arbetsbelastningen men även på att min tidigare inspiration av ovanstående numer låter ”blaha, blaha, blaha” – Samma sak. Således började mina inlägg bli likadana och jag var fast i spiralen.  Detta beror även på min dåliga koppling mellan min virtuella värld och min fysiska värld, men i en miljö där kreativitet är normen är det inte lätt att vara innovativ. Därför hoppas jag att dessa människor jag beundrar och följer får en chans till en fridfull semester och kan komma tillbaka med nya insikter vilka leder till innovation i höst.

Att vara kreativ är relativt och graden av kreativitet beror helt på situationen och betraktaren. Min mamma ansåg mig vara kreativ när jag fotade min syster på snedden under hennes studenttåg. När jag studerade de unga entreprenörernas kreativa lösningar under Entreprenörsjaktens presentationer var förväntningarna på kreativiteten betydligt högre. Inom universitetsvärlden anses jag kreativ när jag väljer att driva forskning genom annat sätt än enkäter eller intervjuer medan sociala media-världen inte är lika lättimponerad. Kreativitet är något som kräver arbete, något du ständigt kan utveckla och lära dig hantera för att lyckas ta dig ur spiralen och tänka annorlunda. Återigen släppa tankeverksamheten fri.

Jag anser innovation vara handlingen och kreativitet vara egenskapen. Att vara en entreprenör är därmed personligheten, något vi alla kan vara mer eller mindre i vår kontext. Den senaste tiden har jag funderat kring vad som innefattar denna personlighet och kommit fram till att det är mer en livsstil än personlighet – samtidigt som det krävs en viss personlighet för att klara av livsstilen. Livsstilen består av att klara av att vara kreativ, innovativ och driven samtidigt som man lever med stor osäkerhet för situationen. I detta ifrågasätter jag mig själv. Jag står och velar på gränsen och måste nu ta beslutet för att övervinna ångesten.

Jag planerar att genomgå transformationen på min favoritplats i hela världen – Orbaden. En kilometerlång badstrand i Ljusnans dalgång. Där ska jag fylla i min FA-ansökan, det har jag planerat länge. Där ska jag smida planer, finna argument och analysera min potential. Jag ska ta de insikter jag fått det senaste året för att dra nya slutsatser av dem vilket ska göra mig innovativ till hösten kommer.

Källa: Bollnäsbloggen

Trots allt kräver innovation, kreativitet, nytänkande och entreprenörskap energi och ork. För att orka behöver man vila. Därför önskar jag er alla ett lägre tempo i sommar. Ett lägre tempo som ger er möjlighet att vara produktiva.

NJUT!

3 svar till “Härmed lovar jag att alltid vara innovativ”

 1. Helt rätt, kreativitet behöver inte vara svårt eller så stort – det handlar om kontinuitet. Att alltid försöka se andra lösningar, att öva hjärnan att vara kreativ gör att man vänder spiralen.

  Jag tror att procenttalet för BRA idéer är konstant vilket innebär att ju fler kreativa idéer man får desto fler är bra.

  Lycka till med ansökan! =)
  //S

 2. Innovation är ett bra minnesord 🙂 När man kör fast och tappar spåret stannar man upp, slår sig i skallen och skriker innovation för att påminna sig själv om att tänka utanför boxen. Innovationen behövs ofta som mest när man tänker på det som minst. /P

 3. Mina hälsingefavoriter:

  1. Blacksåsvallens café och klättra därefter upp på Blacksåsbergets topp. Goda våfflor och magnifik utsikt. Ta gärna den ”jobbiga vägen” upp. Det blir lite mer spännande 🙂

  2. Hornslandet. Vacker skärgårdsmiljö och salta dopp.

  3. Hudiksvall. Ge stan lite tid till fots och köp en mjukglass på Möljen och slå er ner bakom sjöbodarna

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *