Nästa Stockholm – och onlinemarknadsföring

Författare:

|

Datum:

|

Tvära kast. För 1½ månad sedan tog jag examen, uppgivet tänkte jag ”Here comes unemployment” – Den svåra gyttjiga röran med arbetsförmedling, socialbidrag och panikångest som unga ambitiösa och intelligenta nyutexaminerade möter när sista uppsatsen är inlämnad. Min nya tillvaron började med besked från ”du saknar erfarenhet” till fler ”Du är för bra för den här tjänsten, vi har inget att erbjuda dig här. Du ska vara på en plats där du kan utvecklas med många mentorer” – Jo, tjena. Omöjligt.

En månad efter examen var jag på en intervju på Östermalm i Stockholm. ”Projektledare inom Onlinemarknadsföring” – En titel jag önskat om jag själv fått bestämma. Intervjun gick dåligt (Jag är kass på intervjuer), men trots det blev jag erbjuden att komma tillbaka på arbetsprov dagen efter. Och jag blev erbjuden jobb. Och jag tog det. Och tre dagar efter var jag där.

Jag har alltid haft tur. Jag har aldrig behövt lägga ner energi på att få sommarjobb och extrajobb för att öka kassaflödet. De har kommit till mig. Jag kan även erkänna att mina gymnasiebetyg inte var tip-topp (Att jag drev ett företag på heltid vid sidan av spelade faktiskt roll) och jag brydde mig inte om att göra högskoleprovet – Ändå kom jag in på min drömutbildning vilken har känts helrätt från första start.

Är det tur eller är det slit? Jag tror det är mycket eftertanke, analyserande och filosoferande som ligger bakom. Nyfikenhet, vilja och energi som fått mig att vilja undersöka och genomföra. Ingen ”lek” är förgives.  När jag satt där på jobbet, stirrandes på siffror och gjorde saker jag aldrig gjort tidigare fick plötsligt allt mening. Jag förstod sammanhanget bakom begrepp och tal, jag såg hela kedjan – från min lek till det stora företagets strategiska beslut. Jag insåg; ”Detta är ju precis vad jag velat!”

Nästa steg kom snarare än väntat. Jag ska nu packa ihop min liv i Växjö och avsluta min tid som Smålänning. Dags att flytta till staden av möjligheter jag hört så mycket bra och dåligt om.

”Var rädd om vad du önskar”, heter det. Nu ska jag börja resan mot vad jag alltid önskat. Jag har blivit lovad att till en början få bli expert på Google Analytics (hur svårt kan det vara?), bara jag blir en gudinna på excel först. Jag ska ta tillvara å varje intryck – Nu vill jag bli bäst på det här. Stockholm here i come!

Nya lärdommar=mer intressanta inlägg framföver.

5 svar till “Nästa Stockholm – och onlinemarknadsföring”

 1. Absolut, här kommer en liten lista på ställen jag tyckar om

  Glass: ”Glass” på Dalagatan 28
  Husman: Tranan, Odenplan
  Sushi: Råkultur, Kungstensgatan 2, Berns
  Sats: Zenit, Mäster Samuelsgatan
  Mataffär: Daglivs / Hötorgshallen
  Systembolag: Regeringsgatan
  Bar: Salongen, F12
  Kaffe: Lilla ställen i passagen mellan Drottninggatan och Slöjdgatan

  Något sånt kanske? Eller vad för tips söktes?

 2. Grattis till jobbet! Va glad jag blir för din skull!
  Ska bli intressant att följa framtida funderingar…
  Kram

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *