Impressionisten.

Författare:

|

Datum:

|

Parliment, Claud Monet

I skapande utgår jag ofta från en sinnesbild och mynnar sedan ut i essenser för vad verket ska innehålla, oavsett om det är en kampanj, blogginlägg eller en maträtt. Känslan och upplevelsen är därför avgörande för uppbyggnaden av innehållet. Kampanjen ska skapa känslan av skaparglädje och energi hos mottageren,  blogginlägget ska ge dig ett energifyllt lugn och maträtten ska smaka som en kryddstark söndagsbrunch i november med en essens av kanel. Likt Impressionismen fokuserar jag i första hand inte på detaljer utan snarare det övergripande intrycket i en betraktelse.

Inom sociala medier och andra platser där storytelling är aktuellt tror jag att vi har mycket att lära av impressionismen. Vi arbetar ofta med en bank av mer innehåll än vi kommer kunna få ut, färgpaletten därmed välfylld och likt i komponerandet av en maträtt bör målet vara att skapa den smak vi vill att mottagaren ska känna då denne möts av kommunikationen. I mellanmänskliga relationer är inte allt mekaniskt, även om jag gärna kan önska det. Det gör det svårt och roligt. Vi behöver helt enkelt lära oss att omfamna perspektivt. Övning ger färdighet.

Därför tror jag att Impressionisten är en utmärkt Community Manager, likväl som kock.

Detta insåg jag under diskussion med det smarta sällskapet vid Monet, Turner, Twombly-utställningen på Moderna Museet. Gå och se den!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *