5 saker att göra idag för att nå din potential

Författare:

|

Datum:

|

Potential – Att någon eller något har möjlighet att utvecklas eller med tiden bli något signifikant mer värdefullt än det är just nu.

Vad som gör mig mest frustrerad är att möta människor som är nöjda, inte lyckliga men nöjda. De som har en tillvaro som ”fungerar”, därför är de kvar på exakt samma plats som de var på för ett år sedan (i bästa fall). De har fastnat och stöter bort tankarna om missnöje. Det är bekvämt, det är skönt. Det får mig att vilja skrika, gråta och slåss. Slåss för att få människor att kämpa för att nå sin potential.

De närmsta veckorna kommer jag och några vänner därför inspirera till till förändring inför det nya år 2012. Alltifrån finnandet av din passion till hur  du planerar och genomför är vad vi avser att ta upp. Har du något du vill bidra med? Skicka mig gärna ett inlägg!

5 små förändringar för att nå din potential

1. Finn den nervkittlande ratlösheten och tygla den – Rastlöshet är en av de bästa drivkrafterna till förändring. Att hitta viljan som triggar dig att ta tag i möjligheten att göra något åt det där lilla missnöjet du känner inom dig. Det krävs inte mycket, du behöver inte spåra ur och vara orationell, ett litet steg kan vara en början. Du har väl också känt att du är menad för något speciellt?

Ge dig själv en minut till att se detta, sedan en minut till att fundera. 

2. Finn balansen mellan logik och känslor –  Att vara disciplinerad och handla rationellt efter logiken är är bra, så länge det inte gör oss för fega. Våga känna efter, hitta viljan!

3. Våga ifrågasätta – Lyssna och fråga, ”varför?” är i 8 fall av 10 ett bra ord och ändå är det få som använder det. ”Varför” är ett läskigt ord och kan omvända ett nöjd till missnöjd. Sluta upp med att oroa dig för det, fundera istället på om du verkligen lever ut din tillvaro. Nyttjar du de möjligheter du har? Varför? Börja med att säga vad du tycker i diskussioner, vare sig det är med vänner, familj eller kollegor. När du uttalar din åsikt måste du även finna argument för den, och då måste du börja tänka på varför  du tycker som du gör. Med detta börjar du finna dig själv, du börjar förstå hur du tänker och hur du kan använda det. Vad är du bra på? Vilka ämnen kanske du ska låta vara?

4. Var varsam med ”min tid är för viktig att…. ” – Diska, sortera garderoben, laga matlåda eller hjälpa en vän att flytta?  Hypa inte dig själv och din potential till den grad där du börjar hoppa över ting som faktiskt måste göras eller kan tillföra mångfald i din tillvaro. Jag väljer bort ovannämnde aktiviteter  ofta. Det är lätt när du jagar varje tillfälle och är rädd att missa någon typ av möjlighet. Använd istället dessa ting som ett sätt att skapa struktur och fokusera.

5. Viktigast av allt; Omge dig av människor som vill se dig utnyttja din potential, sådana som utmanar dig och vill se dig växa. Börja med att vara sådan mot din omgivning, lyssna och ge feedback samt be om att dina nära gör detsamma.

du har tid att förändra!

Ta tillvara på dina möjligheter! Nyttja din potential!

 

4 svar till “5 saker att göra idag för att nå din potential”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *