Individualisten

Författare:

|

Datum:

|

,

Mitt sökande på mina drivkrafter fortstätter…

Det är helt underbart vilken access man har som student. Det finns en stor välvilja hos företagare/yrkesmänniskor att dela med sig av sina erfarenheter och jag suger in alla åsikter jag kan finna. Min sambo kallar mig en ”stor individualist” men med bara några månader kvar inom Universitets skyddade väggar och stor rädsla för att bli arbetslös eller i bästa fall arbeta i kundtjänst (Eller faktiskt, jag är hellre arbetslös än arbetar inom kundtjänst) så är det läge att fundera inom vilka områden/branscher man vill lägga sin energi.

Jag har kommit en bit på vägen, jag börjar finna mina passioner och kriterier. Jag vill:
○ Ha ett kreativt och utmanande arbete
○ Arbeta inom en bransch som ständigt förändras – snabbt
○ Arbeta med något som gör att företag ska främst anlita mig för mina kvaliteter och inte för det företag jag tillhör. (Gärna bådeoch)
○ Arbeta med något som kräver starka relationer
○ Arbeta med häftiga entreprenörer
○ Arbeta med att utveckla organisationer/verksamheter/företag
○ Arbeta med att bygga varumärken, identitet och image
○ Arbeta med något som gärna är globalt och digitalt
Ovanstående kanske minskar urvalet något, jag jobbar för att fylla på listan.

Snart ska jag tillsammans med min sambo bege mig på ett udda akademiskt spektakel –”Scener från ett familjeföretag” på Residenset i Växjö.

”Christine Tidåsen har forskat vid Ekonomihögskolan om familjeföretagets speciella utmaningar. Med hennes forskning som grund kommer skådespelare från Regionteatern att spela upp typiska scener från familjeföretag. Scenerna blir startskottet för spännande diskussioner i mindre grupper. Det blir också en paneldebatt om familjeföretagandetsvillkor.” – Ekonomihögskolans webb

Jag vet inte hur mycket det kommer att intressera mig, men jag hoppas att det blir hyfsad investerad tid. Om inte annat en annorlunda upplevelse mitt i mitt uppsatts skrivande.
dscn5745_58495177.jpg
Jag lovade ett inlägg av lillasysters upplevelser under mötet med samhällsentreprenörskapen, om detta skriver hon på Nätverket SIPs blogg.

Kraften i skrivandet har kommit mig åter och bokstäverna blippar upp i dokumentet med samma kraft som dropparna i Niagarafallen faller. Jag rekommenderar alla hemmajobbare att ha SVT24 i bakgrunden när ni skriver, tråkigt men allmänbildande. Jag själv snor användbara eleganta ord i debatten.

Ett svar till “Individualisten”

  1. Spännande det låter, det där med kunskapsspridning är något jag också skulle vilja kunna bra, för vad spelar min kunskap för roll om jag inte kan förmedla den till någon annan!?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *