Jag är en UF-stalker

Författare:

|

Datum:

|

,

uf_73167753.jpg
The Race – Yello
Du kan inte ha gått på en UF-mässa och missat dessa toner. Dessa toner får mig att hoppa och dansa med spasmiska rörelser, vad skulle jag annars göra med den upprymdhet inom mig? Mina vänner tycker att jag är ett freak, få av dem har också drivit UF-företag.

Jag är ett UF-fan, på gränsen till en stalker. Jag har drivit eget UF-företag och coachat fyra stycken. Jag har varit med i juryn för ett antal UF-tävlingar och besöker i genomsnitt tre stycken ”Våga-vara-egen”-mässor per år. Det är underbart att få stå där och prata med UF:arna och höra dem berätta om sitt företagande. Jag vet inte vad som ligger bakom detta intresse, troligtvis som alltid en himla massa känslor (Som alltid från min sida.) Min tillvaro styrs av vilja och drömmar – och det är vad Ung Företagsamhet handlar om enligt mig.

Eftersom jag arbetat med ett antal företagsstödjande organisationer vet jag även vad många säger om UF – En entreprenöriell curlingföräldrer. Det må vara sant, men samtidigt ser jag just i detta nu hur det hjälper min lillasyster från misären, vilken en gymnasieelev utsätts för, då hon istället för att fundera kring hur hon ska klä sig under helgen funderar på hur hon ska forma nästa säljpitch under kommande kundmöte. Visst, allt är i mindre skala och du slipper redovisa sådana saker som moms, men du lär dig sköta bokföring, skriva affärsplan och marknadsföra dig själv och ditt företag enhetligt. Förhoppningsvis inspirerar det mer än vad historia-lektionen gör. (Historia var förövrigt det enda ämnet jag hade problem i gymnasiet)

Om Ung Företagsamhet skulle jag kunna prata om hur länge som helst. Men eftersom syftet i Ung Företagsamhet att skapa förändring hos människor tänkta jag låta dessa berätta själva.

Jag vill göra en undersökning med och ber er därför skriva i kommentarsfältet:
-Om du drivit UF-företag
– Vad du heter och vad du gör
– Vad som var det bästa med UF-tiden
(- Eller så kanske du varit engagerad på annat sätt?)
Svaren publiceras i inlägg på fredag.

Ett svar till “Jag är en UF-stalker”

  1. […] Jag gjorde avsåg i mitt tidigare inlägg att ta fram åsikter från de av minna läsare som kommit i kontakt med Ung Företagsamhet. Av de 200personer som läste inlägget fick jag två svar. Kan detta då jämföras med att 1/100 kommit i kontakt med Ung Företagsamhet? […]

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *