Jag vill också vara en entreprenör

Författare:

|

Datum:

|

, ,

Gästbloggande på samma ämne hos Entreprenörsjakten Växjö här.

Tydligen är jag i konstant behov av inspiration, för det var inte förrän igårkväll då jag var hemkommen från eventet ”Full koll” som idéerna började flöda igen. Men det är klart; EG-rätt och Nationalekonomi lämnar inte särskilt stort spelrum för kreativitet och fritt tänkande.

Eventet riktiade sig mot kvinnliga företagare i Kronoberg, främst med nystartade företag för att de skulle få lära sig sådant som är önskvärt att lära sig inför uppstartsprocessen. Talarlistan bestod av Karin Klerfelt, Victoria Persson, Boo Gunnarsson, Sofie Sjöstrand, Lena Hulth och Björn Sandberg (grym kille) och vi fick lära oss allt från att ta på oss rätt kostym i förhändlingar, få koll på affärsprocesser, nyckeltal, bokföring, hemsidor och anställningskostnader till att riva sönder affärsplanen och faktiskt göra något. Vad jag tar med mig från dagen, återigen, är: Sälj, sälj, sälj!

Under dessa event talas det om entreprenörskap, kreativitet, idéer och alltid att göra det NU. Du ska vara modig, självsäker, drivande och framförallt talas det om alla misstag du måste göra. Men hallå, jag då? Jag har inte gjort några misstag, jag planerar att fullfölja mina studier och inte hoppa av för att genomföra mina idéer NU. Jag skulle inte heller vilja påstå att jag kan entra ett rum med den pondus och självsäkerhet de beskriver att den kreative och drivande entreprenören har.

Mycket fokus ligger på idéer och många känner sig begränsade eftersom de inte kan likna sig vid den bilden av entreprenören. Men måste man verkligen starta företag för att vara entreprenör? Entreprenörsjakten tycker jag är inne på det spår jag skulle vilja se mer utav; Mer fokus på människor, mindre fokus på idéer. Jag tror att vi alla kan utvecklas genom att ständiga utmaningar och konstant feedback, jag tror att vi alla kan vara drivande på våra arbetsplatser. Vi ska definitivt inte kunna skylla på att vi inte kan vara inspirerade och drivna för att vi inte har ett företag vi planerar att starta och driva. Får vi inte kalla oss entreprenörer kan vi kalla oss intraprenörer.

Sedan är det klart att regering, landsting och kommuner vill få oss att starta företag eftersom de tjänar mer pengar på oss då.

Tidsbrist var rådande förra veckan, det var bäst att hålla sig till uppgiften för att inte lockas av mer attraktiva aktiviteter. Annars har jag min länklista för daglig inspiration.

Förra veckan återupptog jag mitt lönsamma men kostsamma inspirerande intresse.
dscn5936_61159729.jpg
Det blir fina julklappar i år som samtidigt håller mig avslappnad.

I veckan väntar: Projektplansskrivande för slutgiltiga projektet den här terminen, workshop i sociala medier och vidarespånande på kandidatuppsatsen.

Ett svar till “Jag vill också vara en entreprenör”

  1. Du är underbar Sara – så skönt o läsa och höra. Kom hem så vi kan få fart här uppe också 🙂 Äre det nå jag saknade på EBD (de missade det hos oss) så är det förhandlingsteknik! Har ni fått det? Kommer du ihåg vad boken hette?! Jag tänkte låna den själv nu, men sökte o hittade inte den. Tips 😉

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *