Klätterapa steg 1 – Grundkurs för grönt kort

Författare:

|

Datum:

|

Klättra grundkurs sara

En av delarna i att kunna börja använda kroppen mer är att börja klättra. Dels när det kommer till att lära mig armgång men även att klättra på klättervägg.

Jag har alltid tänkte att klättring inte är för mig, jag är ju höjdrädd, men varje gång jag provar har den initiala rädslan övervunnits av känslan att lyckas med lite mer än jag trodde. Därför har jag bestämt mig för att gå en grundkurs och ta grönt kort så att jag kan hänga och klättra.

Det känns pirrigt och peppande – Väggarna och vägarna att klättra är så otroligt många och vägen är lång till att ha upptäckt dem alla. Just nu slås jag av lätt panik några gånger per pass och är inte ens i närheten av att klättra högst upp. Tänk känslan av att lyckas med det första gången!

Just hemkommen från lektion nr 1 känner jag skräckblandad förtjusning. Rep och knopar är inte något jag inte är van vid. Dock är detta överkomligt. Nästa gång är det dags att falla berättade de. Jag som knappt vågade mig över halva väggen idag fasar över detta. På torsdag är det dags, alla mentala tips på hur du överkommer rädsla är varmt välkomna!

Armgången över jag på några gånger i veckan. Såhär såg det ut när jag provade det första gången. Lite teknik på detta så ska det nog gå bra.

Vilka är dina bästa klättertips?

3 svar till “Klätterapa steg 1 – Grundkurs för grönt kort”

  1. Åh va kul! Grymt jobbat! Så pepp på att komma hem & börja klättra med dig 🙂

  2. Tänk på att klättra så mycket så möjligt med benen och klättra med raka armar, fastna inte med armarna dubbelvikta…
    Använd greppet skorna fullt ut, även utsidan av foten/benet mot väggen och du når grymt långt om du sträcker ut hela dig!

    Kör hårt! 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *