Lucka 1 – Rebecca Rehn, Sustainergies

Författare:

|

Datum:

|

,

Först ut i årets julkalender är en tjej som är ett typexempel på vår tids rättvisekämpe, Rebecca Rehn. Rebecca dyker upp överallt. Hittar du en intressant typ av social organisation – ja, då har hon säkert varit där och nosat. Världens Kopp UF var startskottet på Rebeccas bana mot att förändra världen. Just nu arbetar hon främst med Sustainergies, men du hittar henne även hos Operation Smile och The Fair Tailor samt som krönikör hos Driftig.nu, bland annat.  Att tjejen brinner för det, med hela hjärtat, råder ingen tvekan om. Hon är bara så cool. Sa jag att hon ”bara” är 19 år?

Rebecca Rehn svarar på mina frågor:

Varför är du grym?
För att jag väljer att gå min egen väg. Jag tror på mig själv vilket har gett mig så enormt mycket – alltifrån jobb till ett mycket stort nätverk för min ringa ålder. Jag vågar utsätta mig själv för nya, kanske för andra – svåra situationer och har lärt mig att jag utvecklas som mest då. Jag ser världen ur en positiv synvinkel, jag försöker att hitta möjligheter istället för problem och jag tackar hellre ja än säger nej!

Vad är det som driver DIG?
Det som driver mig är viljan att förändra. När jag var 17 år åkte jag på ett sex månaders volontärutbyte till Thailand och startade projekt med fokus på hållbart entreprenörskap och det var där min drivkraft började. Jag insåg att livet är mer än att jobba på Ericsson bara för att tjäna pengar utan jag vill få ut något mer av det. Genom att hela tiden hålla ögonen öppna för nya möjligheter så lär jag mig mer!

Vad det är du konkret gör med Sustainergies?
I september 2010 blev jag utsedd som projektledare för Sustainergies Företagsnätverk vilket för mig är en mycket spännande möjlighet! Sustainergies är en ideell organisation som stöttar studenter och företag som vill arbeta med hållbarhetsfrågor och min uppgift är att samordna företagsdelen. Att få vara en del av Sustainergies är fantastiskt och jag lär mig något nytt hela tiden! Genom Sustainergies har jag fått möjligheten att jobba med det jag verkligen brinner för – entreprenörskap och hållbarhet!

Vad kommer hända inom ditt område 2011?
Jag tror och hoppas att intresset för miljö och hållbarhetsfrågor fortsätter att växa under 2011. Redan nu ser vi tendenser av utvecklat hållbarhetsarbete som en del av företagets strategi och det är för mig

Inom Sustainergies kommer vi att utveckla bland annat ett mentorskapsprogram och dra igång Sustainergies Cup 2011, casetävlingen med praktiskt fokus på hållbarhet och företagsansvar.

Vad vill du uppnå 2011?
Just nu slits jag lite mellan entreprenörsvärlden och studievärlden, men har insett att det alltid är bra att ha en utbildning i bagaget – så mitt främsta mål är att studera på ekonomprogrammet i Uppsala till våren. Jag kommer vid sidan av detta fortsätta att engagera mig i Sustainergies och är alltid öppen för andra spännande projekt vid sidan av!

Vad är dina mål på lång sikt?
Mina mål på lång sikt är att bredda mitt nätverk, starta det företag jag drömmer om, resa jorden runt och genomföra  projekt och sist men inte minst – gifta mig med min pilot!

Vilka är dina förebilder?
En stor förebild för mig är Petra Wadström som startat företaget Solvatten. Hennes uppfinning gör det möjligt för människor världen över att få tillgång till rent vatten. Det är precis det här jag drömmer om – att starta ett företag som kopplar samman välgörenhet med företagsamhet.

Hade du hört om Rebecca tidigare? Gör dig redo för att höra mer. Det här är bara början på Rebeccas resa.

———————————

Julkalendern 2010
Detta var Lucka 1 i julkalendern som du kommer kunna följa här i december. Denna julkalender är tillägnad alla inspirerande rookies som kommer att bli riktiga stjärnskott 2011. Varför diskutera gårdagens hjältar när vi kan spana in framtiden stjärnor?

Sara har semester från bloggande. Följ henne på Twitter (@saraohman) eller gilla på Facebook

5 svar till “Lucka 1 – Rebecca Rehn, Sustainergies”

  1. Fortsätt med det du gör Rebecca, det behövs fler som dig!

  2. […] http://saraohman.se/2010/12/01/lucka-1-rebecca-rehn-sustainergies/ | More Share Sustainergies: 073 6000 291, info[at]sustainergies.se var gaJsHost = (("https:" == document.location.protocol) ? "https://ssl." : "http://www."); document.write(unescape("%3Cscript src='" + gaJsHost + "google-analytics.com/ga.js' type='text/javascript'%3E%3C/script%3E")); try { var pageTracker = _gat._getTracker("UA-12940563-1"); pageTracker._trackPageview(); } catch(err) {} […]

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *