Lucka 2 – Anders Granström, Önskelista.se

Författare:

|

Datum:

|

,

Bakom Lucka 2 döljer sig först och främst en lektion i internetmarknadsföring, närmare bestämt affiliate. Affiliatemarkandsföring innebär att marknadsföra och sälja andra företags produkter via din hemsida – Du lägger upp annonser på din hemsida, besökare klickar på annonsen och hamnar hos webb-shoppen. Om besökaren köper något som får du betalt för att du förmedlat en kund. En kille som är haj på detta är Anders Granström han lanserar denna typ av hemsidor på löpande band, och när han nu lanserar sin nya hemsida kan han, med bl.a. Blogvertiser och LevLivet med sig, snart kalla sig affiliate-kung.

Anders svarar på mina frågor:

Varför är du vår näste Affiliate-Kung, Anders?
Jag är grym för att jag är en jävel på att motivera mig själv och jag är beredd att jobba hårt för att uppnå mina mål. Min obotliga optimism & glädje underlättar också en del. Allt går inte att göra själv, så jag omger mig med riktigt duktiga personer vilket stärker mig. Sedan tror jag att har haft stor nytta av min utbildning som idrottspsykolog.

Vad är det som driver dig?
Jag tror att det som driver mig mest är viljan att lyckas, har alltid utövat någon sport och gillar att vinna. Att min pappa & morfar båda varit egen företagare har säkert influerat mig till att starta eget. Såhär ser det ut i mitt huvud (nästan alltid), något måste jag göra med den energin:

Vad är det du gör?
Just nu fokuserar jag mycket på Önskelista.se, en tjänst där du kan skapa just en önskelista (perfekt nu till julen också). Min förhoppning är att denna tjänst ska vara till hjälp dels att ge tips på presenter samt att du får de julklappar du önskar dig. Detta är den första versionen av önskelistan och mitt mål är att ständigt utveckla den så att användarvänligheten hela blir bättre. Så till nästa jul kommer den att vara mycket med avancerad.


Vad kommer att hända inom Affiliate 2011?
Med ökad internetanvändning, internetvana samt att företagen mer och mer använder internet som markandsförings- och försäljningskanal så kommer fler att köpa presenter via nätet under 2011. Jag hoppas då naturligtvis på att det blir ett ökat intresse för tjänster som Önskelista.se. Sverige är en förhållandevis omogen marknad jämfört med exempelvis USA eller Storbritannien och det finns mycket utrymme att växa på nätet.

Vilka är dina mål för 2011?
Under nästa år vill jag anställa ytterligare en person. För Önskelista.se är det långsiktiga målet att bli ett självklart verktyg för svenskarna när det gäller önskningar, ungefär som Blocket när det gäller att sälja/köpa bilar, Tradera att sälja småsaker etc etc. Ett personligt mål är att vara egen företagare resten av livet (och att bli uttagen i Svenska fotbollslandslaget)

Och dina förebilder?
Mina vänner (som också jobbar i branschen) är förebilder, deras framgång är en stark drivkraft för mig. Om man ska nämna några kända personer så skulle det nog vara Sven Hagströmer, Carolina Klüft, Thomas Brolin, Louise Karlsson & Isabella Löwengrip med flera. Sven är en serieentreprenör som lyckats mycket bra och då jag anser mig själv vara en serieentreprenör själv så är han något av en ledstjärna. Carolina, Thomas & Louise är favoriter då de alla varit oerhört framgångsrika i sina respektive sporter men ändå så jordnära och de är väldigt inspirerande personer. Isabella ser ut att leva sitt drömliv och det är något som jag också strävar efter.

Denna musikvideo beskriver ganska bra den livsstilen som jag (till en viss del) lever i och som jag vill uppleva;

———————————

Julkalendern 2010
Detta var Lucka 2 i julkalendern som du kommer kunna följa här i december. Denna julkalender är tillägnad alla inspirerande rookies som kommer att bli riktiga stjärnskott 2011. Varför diskutera gårdagens hjältar när vi kan spana in framtiden stjärnor?

Läs även mer om Julkalendern 2009 – med temat Entreprenörskap

Sara har semester från bloggande. Följ henne på Twitter (@saraohman) eller gilla på Facebook

3 svar till “Lucka 2 – Anders Granström, Önskelista.se”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *