Lucka 11 – Simon Wall, simonwall.se

Författare:

|

Datum:

|

,

Att pedagogiskt tala om sitt ämne är få förunnat. Det spelar det ingen roll hur duktig du är och hur mycket kunskap du har inom ditt område om du inte kan få andra att förstå det underbara med det. Därför tror jag att Simon Wall kommer nå stor framgång nu när fler organisationer satsar på SEO – Sökmotoroptimering. Simon gör det enkelt att förstå den komplexa världen där spelreglerna ständigt ändras.

Hypen och förvirringen börjar lägga sig, sökmotoroptimering är inget konstigt längre. 2011 är SEO ett standardiserat arbetsätt hos våra webbavdelningar.

Simon Wall om intresset för sökmotoroptimering

Varför är du grym på SEO?
För att jag tycker att SEO är bland det roligaste som finns. Och tycker alltid det är lika fascinerande när det sker uppdateringar och förändringar i branschen. Stora som små. Skulle det inte vara ett jobb jag trivs med skulle jag inte kunna utvecklas och lägga ner tiden som det krävs.

Som person ger jag inte upp i första taget och gillar nya utmaningar – vilket är bra egenskaper inom SEO-branschen.

Vad som driver dig i ditt arbete?
Att ständigt lära sig nya saker och ställas inför nya utmaningar. SEO-branschen förändras ständigt och det gäller att snabbt ta till sig ny information för att kunna leverera ett så bra resultat som möjligt. Du kan aldrig jobba på “gammal vana” utan varje webbplats har
olika mål och förutsättningar vilket gör det roligt att ta sig an nya projekt.

Men även glädjen över att ta placeringar i sökmotorerna. Det behöver inte alltid vara första platsen det handlar om utan det beror på vilka förutsättningar det finns att arbeta med.

Det var det långa och klyshiga svaret.

Det enkla svaret är att det bara är fruktansvärt roligt!

Vad det är du konkret gör?
Jag hjälper företag att synas på Internet och då framförallt i sökmotorerna. Många företag spenderar väldigt mycket pengar på att en webbplats ska se bra ut och glömmer ofta bort hur besökarna ska hitta till webbplatsen. Runt 80% börjar sina sökningar efter produkter och tjänster på Google. Har du då en webbplats som inte jobbar med sökmotoroptimering är det svårt att driva relevant trafik som i sin tur genererar nya affärer.

På kvällarna jobbar jag lite med egna projekt, lagarmat, städar, tvättar, googlar och bloggar på www.simonwall.se

Vad kommer hända inom ditt område 2011?
Jag hoppas att reklambyråerna glömmer allt som har med flash att göra och satsar på sökmotoroptimerade webbplatser. Men det är vad jag hoppas och inte vad jag tror kommer ske. För tyvärr kommer det levereras många dyra webbplatser som inte har tänkt tanken på sökmotoroptimering.

Vi kommer få se många stora förändringar på Google innan 2011 är slut. Det var inte längesedan som Google Instant lanserades i Sverige samt implementeringen av Google Maps inne i organiska listan. Stora förändringar som får stora konsekvenser. Och vi har mycket mer att vänta – exakt vad vet jag inte men det kommer gå snabbt när det väl händer och då gäller det att hänga med.

Vad vill du uppnå 2011?
Under 2011 hoppas jag kunna bli bättre med mitt egna bloggande, lyckas med några stora utmaningar inom sökmotoroptimering, starta en e-handel, sluta googla mig själv, samt kunna få ett riktigt manligt skägg.

När det gäller min privata blogg så försöker jag skriva några inlägg då och då främst om sökmotoroptimering men även inom andra områden som passar. Jag hoppas kunna leverera bättre blogginlägg under 2011 än vad jag har gjort detta året.

Nya utmaningar är alltid roligt och att få en stor utmaning inom sökmotoroptimering hade varit riktigt roligt. På denna punkten är det bara hör av sig. Jag lovar att jag alltid gör mitt bästa och förhoppningsvis räcker det en bra bit!

En e-handel har jag funderat på ett tag men inte fått tummen ur riktigt. Jag hoppas verkligen att detta kommer ske under 2011. Lite planer och idéer finns.

Googlar mig själv hela tiden. Ska sluta med det under 2011. Hoppas jag.

Ett manligt skägg tror jag blir svårt men jag ger som sagt inte upp där heller.

Vad är dina mål på lång sikt?
Jag har inga uppsatta mål som jag strävar efter. Jag har inte tänkt ta över världen eller bli ekonomiskt oberoende inom några år, även om det givetvis hade varit trevligt. Utan jag tar det lite som det kommer. Det har fungerat bra hittills.

Men givetvis vill jag få fortsätta jobba med det som jag tycker är roligt.

Vilka är dina förebilder?
Människor som brinner för det de gör och aldrig ger upp oavsett arbetsuppgift har alltid fascinerat mig. Någon speciell förebild har jag aldrig haft. Utan de flesta människor har några positiva egenskaper som jag kan önska att jag hade själv.

Jag rekommenderar att följa Simon på Twitter (@wallsimon) där han varsamt väljer ut läsvärda artiklar att twittra om. Besök även hans blogg där han gör SEO-konsten enkel.

———————-

Julkalendern 2010
Detta var Lucka 10 i julkalendern som du kommer kunna följa här i december. Denna julkalender är tillägnad alla inspirerande rookies som kommer att bli riktiga stjärnskott 2011. Varför diskutera gårdagens hjältar när vi kan spana in framtiden stjärnor?

Läs även mer om Julkalendern 2009 – med temat Entreprenörskap

Sara har semester från bloggande. Följ henne på Twitter (@saraohman) eller gilla på Facebook


2 svar till “Lucka 11 – Simon Wall, simonwall.se”

  1. Instämmer med Simon där han säger att flash suger.

    Att använda flash på en sida man tänkt SEO:a är som att använda sig av TV-reklamer på radion. Det går bara inte ihop.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *