Lucka 12 – Annelie Näs, Halebop

Författare:

|

Datum:

|

,

För att utveckla framgångsrikt krävs en rad delar; Du behöver ett brett perspektiv, energi samt ha rätt plats att verka på. Annelie Näs har alla dessa delar – och lite till. För Annelie räcker världen inte till. Genom resor och ständig nyfikenhet får hon sitt vida perspektiv. Med hennes smittsamma energi kan hennes arbetsgivare Halebop vara glada att ha henne som Affärsutvecklare hos sig. Resultatet av hennes arbete kommer garanterat synas 2011. Annelie är briljant!

Foto: Tom Jönsson

Annelie Näs om viljan att utveckla

”Där kunskapen slutar tar fördomarna vid.”
– Lasse Gustafsson

Det är omöjligt att vara fri från fördomar men med de orden i minnet gör jag mitt bästa för att vara öppen för alla möjligheter. Jag motiveras av kunskap och erfarenheter; man kan lära sig av allt & alla! Tre länder, två egna företag och (snart) en dubbel kandidatexamen är beviset.

Jag har alltid gjort det som känts roligast/bäst/mest-inspirerande för tillfället, istället för att lyssna på alla så kallade ”sanningar.” I Piteå fick jag höra att det inte fanns några jobb för ekonomistudenter, i Stockholm däremot gick det att plugga ekonomi MEN Handels var enda chansen till bra jobb ochs att läsa på distans kom inte på fråga. Jag tror inte det finns ett sätt att göra något, jag tror alla kan hitta sin egen väg.

”To accomplish great things, we must not only act, but also dream; not only plan, but also believe.”
– Anatole France

Jag drivs av möjligheter och går min egen väg (vilken ofta har många filer;). Inspiration får jag från människor som Eva Joly. Hon flyttade till Frankrike för att jobba som Au-pair och några år senare var hon omtalad och respekterad som korruptionsbekämpare i Paris. Visst ska man planera, men kanske inte mer än några månader i förväg, då är det lätt att missa vad som händer just nu. Eller ännu värre, missa de chanser som dyker upp på vägen. Idag fokuserar jag på Halebop och min C-uppsats, men vi får se vad som väntar runt hörnet!

Mest givande i jobbet som affärsutvecklare är att gå från idé till affärsbeslut = intraprenörskap. Halebop erbjuder ny kunskap och nya utmaningar varje dag. Jag sysslar med IT-utveckling, kampanjutveckling, prissättning, lansering av tjänster och mycket annat. Vid sidan om jobbet driver jag en blogg och föreläser om Sociala Medier.

2010 har varit ett händelserikt år både privat och i branschen, fast jag har en känsla av att 2011 kommer bli ännu bättre. Surfplattor, smartphones och 4g. Svenskarna kommer att öka användningen av positioneringstjänster och surfplattan kommer att ersätta mini-pc:n. ’M’-handeln kommer öka i snabbare takt än vad E-handeln gjorde initialt. Ja, vi har en hel del att se framemot.

Själv tänker jag fortsätta gå min egen väg och vara öppen för de möjligheter som erbjuds, målet är att bli en chef som vågar leda.

”Never let the fear of striking out keep you from playing the game”
– Unknown

Missa inte att besöka Annelies underbara blogg om sociala medier och affärsutveckling. Självklart finns hon även på Twitter.

———————

Julkalendern 2010
Detta var Lucka 12 i julkalendern som du kommer kunna följa här i december. Denna julkalender är tillägnad alla inspirerande rookies som kommer att bli riktiga stjärnskott 2011. Varför diskutera gårdagens hjältar när vi kan spana in framtiden stjärnor?

Läs även mer om Julkalendern 2009 – med temat Entreprenörskap

Sara har semester från bloggande. Följ henne på Twitter (@saraohman) eller gilla på Facebook

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *