Lucka 19 – Erik Eliasson, CrossFit Nordic

Författare:

|

Datum:

|

,

Fysisk styrka är psykisk styrka – Det vet Erik Eliasson, killen som tagit CrossFit till Sverige. Att ta hand om både sin kropp och sitt sinne har aldrig varit lika omfattande i det kollektiva medvetandet. Nya träningsformer dyker ständigt upp, och i detta är Crossfit högaktuellt. Det är en träningsform alla kan göra.

Erik Eliasson om träningsformen som snart dominerar i Sverige

Varför är du asgrym?
Kort bakgrund: 24 år gammal, f.d. militär med ett stort intresse för internet, entreprenörskap och träning/hälsa. Jobbar nu som instruktör i mitt egna gym. Jag vågar gå min egen väg och jag har lyckats med något stort på kort tid! Jag ser mig själv som, och vill gärna vara, en ”Jack of all trades”. Jag kan allt i från laga mat, hantera skjutvapen, byta däck på bilen, designa hemsidor, lägga upp en budget, starta företag, ge dig kostråd och korrigera ditt marklyft. Sen är jag ganska stark också.

Vad som driver dig?
Jag drivs av att lära mig nya saker, jag vill utvecklas, jag är nyfiken! Speciellt driven är jag när det handlar om ett eget projekt, eget företag eller en situation där jag kan lära mig mycket. Då är det roligt att ta tag i problem och se framsteg!
Självklart också att hjälpa andra, att se mina klienter och kunder utvecklas är fantastiskt! Att hjälpa någon med hälsa och träning är otroligt givande! En gåva för livet.

Vad det är du konkret gör?
Jag driver ett gym vid Odenplan i Stockholm: CrossFit Nordic. Vi har även Nordens största hemsida på ämnet. Vi erbjuder kanske marknadens bästa träning, du blir stark, smidig, uthållig och explosiv. Vi tränar i små instruktörsledda grupper och vi har väldigt roligt! Vi har inga maskiner utan tränar med skivstänger, egna kroppen, ringar, rep, räcken, hantlar och kettlebells. Kort sagt som vi tränade förr i tiden innan maskinerna uppfanns. Träningsmaskiners syfte är krasst att gymmen kan klämma in fler tränande på mindre yta och framförallt att träningen kräver färre personal. En finnig receptionist utan utbildning kan visa dig hur du drar i spakarna. Men hur effektivt är det på en skala? Många slutar träna för att 1: de inte får några resultat och 2: det är tråkigt. Vi har lösningen på båda!

Vad kommer hända inom ditt område 2011?
CrossFit är på uppgång och 2011/2012 kommer träningsformen att öka väldigt mycket i Europa. USA ligger några år framför oss. Tävlingarna kommer att bli större, fler utövare kommer att sätta press på gymmen runt om i Europa att anpassa sig. Gymmen kan tvingas köpa in mer fria vikter och anpassa inredning/lokaler för att kunna tillgodose kunden behov. Träningstrenderna överlag går mot s.k. funktionell träning och träning utomhus.

Vad vill du uppnå 2011?
Vi vill expandera med ytterligare gym! Just nu har vi många som rycker i oss för olika samarbeten, vilket är jättekul! Men det är också lätt att vi börjar springa runt som yra höns. Vi skall fokusera nu och expandera med kvalitet. Vi är redan i det svarta i böckerna efter knappt ett år vilket är väldigt bra! Det ser bra ut!

Vad är dina mål på lång sikt?
Jag vill driva upp företaget till något större och lära mig så mycket som möjligt på vägen. Jag tycker det är lika kul med träning/hälsa som med affärsbitarna. Så länge jag tycker så kommer jag att köra vidare! Det större målet för mig privat är att innan jag är 30 starta ett nytt företag, med en ny idee och bygga upp det till mitt eget imperium. Fastigheter är intressant, skulle vara kul att lära sig mer på det området när jag har lite mer kapital att röra mig med!

Vilka är dina förebilder?
Jag läser och lyssnar ganska mycket på personlig utveckling. Inom det området finns det många personer som delar med sig av otroligt mycket bra råd, insikter och tankar. Tony Robbins, Jim Rohn, Darren Hardy, Brian Tracy mfl. Om du inte är bekant med dessa herrar så köp, ladda ner eller låna en bok direkt!

En annan person som verkligen utmanar min världsbild är Tim Ferriss som har skrivit boken ”4-Hour Work Week”. Om du driver ett företag, eller bara vill leva bättre, så finns det många ovärderliga råd i den boken. Nu precis släppte han också en ny bok, om träning denna gång: ”4-Hour Body.” Nu levererar alltså samma person råd på både affärssidan och hälso-/livsstils-sidan. Kan det bli bättre? Den boken kommer jag att läsa framför brasan i jul!

Här får ni en liten inblick med två filmer; En från gymmet och en från SM som vi anordnade nu i november

Från Gymmet:

Från SM:

Vill du prova på CrossFit? Besök www.crossfitnordic.se eller följ dem på Facebook! Vill du ha mer av Erik? Följ honom på Twitter!

————————————–

Julkalendern 2010
Detta var Lucka 19 i julkalendern som du kommer kunna följa här i december. Denna julkalender är tillägnad alla inspirerande rookies som kommer att bli riktiga stjärnskott 2011. Varför diskutera gårdagens hjältar när vi kan spana in framtiden stjärnor?

Läs även mer om Julkalendern 2009 – med temat Entreprenörskap

Sara har semester från bloggande. Följ henne på Twitter (@saraohman) eller gilla på Facebook

Ett svar till “Lucka 19 – Erik Eliasson, CrossFit Nordic”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *