Lucka 19 – Evelina Envall, Hälsingegården Bommars

Författare:

|

Datum:

|

, , ,

Att drömma, låta tankarna rinna iväg för att sedan våga är viktigt för att utvecklas. Detta är något Evelina Envall gör varje dag när hon verkar för bygden och Hälsingegården Bommars. Hon drivs av att hitta städiga utvecklingsmöjligheter samtidigt som hon ser all potential i sitt Ljusdal.

Sitter här i ett vintervitt landskap och blickar ut på ängen, sjön och bergen som omringar gården. Elden sprakar i kakelugnen och adventsstjärnan lyser i fönstret. Idylliskt – ja verkligen och en av de största anledningar till att jag sitter här. När jag valde att lägga mitt fokus på att utveckla min familjs fina och gamla släktgård Bommars var det mer än bara mina egna visioner om att leva i nuet och förverkliga mina egna drömmar som låg i fokus.

Det kan kanske tyckas lite konstigt, men det var faktiskt bilden med barn i alla gårdar, massor av turister, fina vägar, öppna fält, använda stigar, återkommande sociala tillställningar med nya som gamla traditioner som fick mig att bestämma mig för att verkligen satsa. Är det någon bygd som det finns förutsättning för att kunna detta så kände jag att det var just denna. Platsen är varken bättre eller sämre än någon annan – gården är otroligt fin men inte finare än någon annan. Det är bara det att den är speciellt värdefull för mig och otroligt vacker i mina (och andras) ögon. Jag kände verkligen för att öppna upp och erbjuda världen att ta del av allt det underbara och speciella som faktiskt bara finns här, historien, trakten och vi som bor här. Efter två års ”dygnet”-runt jobb kan jag bara säga att varenda sekund har det varit värt – för det är inte bara en kund som kommit, gått och återkommit.

Den senaste satsningen med julmarknad var en stor chansning, men knappt hade den börjat förrän tillströmningen av besökare som helhjärtat berömde arrangemanget började höras. Då spelar det ingen roll hur mycket slit och jobb bakom ”kulisserna” som gjorts, jobb som den enskilde besökaren kanske inte ens märker.

Så till dig som har något att visa upp eller har något som du drömmer om – tänk igenom det och satsa och erbjud det du vill sälja med stolthet. Ibland kommer det ut helt andra saker än du tänkte från början och kanske är det just det som är charmen med företagande på landsbygden?! Jag vill fortfarande utveckla vår verksamhet på den internationella marknaden och jag är långt ifrån nöjd ännu – dock är jag överstolt över vad jag tillsammans med min familj, vänner, grannar och besökare har åstadkommit.

Det har gett mig tron på mig själv och till dig vart än du befinner dig i världen. Tappa aldrig tron på dig själv – jag vet att du kan. Bara det är entreprenörskap i sig. Jag sänder dig varma julhälsningar och nästa gång du passerar Hälsingland stanna upp och njut i den vackra omgivningen och kika om du hittar min alldeles speciella plats.

/Evelina Envall
Familjegården Bommars, www.bommars.se
Letsbo, Hälsingland
evelinaenvall_65271875.jpg
Evelina Envall är en landsbygdsentreprenör, hon engagerad i utvecklingen av besöksnäringen i Ljusdals kommun, ekonomilärare och en sann naturmänniska. Hon brinner för sin hembygd och fick bl.a. sommaren 2009 Ljusdals kommuns kulturstipendie för sin professionella affärsutveckling av Hälsingegården Bommars.

På Hälsingegården Bommars, som drivs av Evelina och hennes familj, händer det alltid något nytt – sommar som vinter. Familjen Envall bjuder på unika upplevelser i en underbar miljö, boende på Hälsingegård, julmarknad, flottfärd, vedeldad bastu, glöggprovning – allt du kan tänka dig. De visar på hur drivet för arvet får dem att utnyttja alla sina resurser för att utveckla bygden på ett nytänkande sätt. Ta en tur förbi Letsbo i Ljusdals Kommun!

Se vad som pågår just nu på www.bommars.se
Få julstämning och lyssna på Bommars Rimstuga från Radio Ljusdal.

Ett svar till “Lucka 19 – Evelina Envall, Hälsingegården Bommars”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *