Lucka 20 – Anna Fransson, EBD och Task Consulting

Entreprenörsstudenter är vi många. Drivkraften att vilja förändra samtidigt som man lär och utvecklas leder, inte så förvånande, ofta till förverkligande av affärsidéer eller projektidéer. För Anna Fransson, student vid programmet Enterprising and Business Development vid Linnéuniversitet, blev resultatet konsultföretaget TASK Consulting. Hon upplever att hennes studier haft stor inverkan på hennes entreprenöriella tänkande.

Vem kan säga nej till söta Sara när hon frågar en om man vill göra sitt allra första blogginlägg, som en del av hennes julkalender? Inte jag i alla fall och särskilt inte när det gäller en sådan bra idé som en julkalender med entreprenörer.

Precis som Sara går jag på det där programmet som kallas för Enterprising and Business Development, mer känt som EBD, på Linnénuiversitetet. Ingen utanför EBD’s ramar vet riktigt vad det är och om sanningen ska fram så har vi ingen direkt aning heller! Vad jag kan svara på är att jag ÄLSKAR programmet och att det är precis rätt för mig. Var kan jag annars kombinera teorierna med riktigt företagande och framförallt utveckla nya idéer? Ren skola där folk bara läser och läser och glömmer allt efter en tenta är ingenting för mig. Jag hade blivit uttråkad på två röda, inte lärt mig ett smack, packat mina böcker och åkt hem till mamma igen (där slipper man ju i alla fall att tvätta).

Kortfattat vad vi gör på EBD är att vi läser teorier och applicerar dessa genom olika projekt direkt i företag. Alla studenter arbetar tillsammans med varsitt partnerföretag under ett år. För att på något sätt klargöra det ännu tydligare så är programmets huvudingredienser entreprenörskap såklart samt näringsliv, projektledning och affärsutveckling.

Det ständiga kaoset på EBD, med avsiktligt för lite information, ämnen som läses samtidigt, flera projekt i bollning jämt och tusen andra projekt vid sidan av studierna, har gjort mig till en väldigt drivande person. Vi måste ständigt leta reda på alla svar själva. Nej vi vet inte allt! MEN vi vet var vi ska hitta svaren till det vi inte vet. Detta måste vara vår största styrka!

Detta har resulterat i att jag numera driver ett relativt nystartat företag, TASK Consulting, med en klasskompis som heter Alexander Tatidis. Vi erbjuder uthyrning av studenter från Linnéuniversitet till det lokala näringslivet. Målet är att vi ska kunna erbjuda prismässig konkurrens och att studenterna marknadsför universitet genom sig själva istället för att skolan ska stå för den biten.

Jag brinner för vårt företag och får en viss tillfredställelse att komma på nya saker som kan förbättra vårt företag. För mig finns det ingenting bättre än att förverkliga idéer och effektivisera i princip allt, oavsett om det är som anställd i ett företag eller mitt egna. Det är en av de få sakerna jag kan få en riktig kick av!

Just nu så sitter jag mest och smider planer för nästkommande år, eftersom jag befinner mig på utlandstermin i Nice, Frankrike. Även om jag älskar Frankrike med deras vin, ost och la dolce vita attityd så längtar jag hem till julskinka, familj & vänner, EBD, TASK Consulting och att förverkliga alla idéer jag kommit på här. Näh när jag kommer hem är det dags att effektivisera igen. Ett ord som jag hört att jag tydligen missbrukar och efterlever, men när något bli gjort fort och med bra resultat är det ingen som klagar. So I rest my case!

/Anna Fransson
TASK Consulting
anna2_65380995.jpg
Läs mer om Annas företag TASK Consulting, kanske vill du hyra en student inför ett kommande uppdrag?

Eller så kanske du vill veta mer om vad det innebär att vara partnerföretag till oss EBD-studenter? Isåfall får du gärna kontakta mig, kontaktuppgifter finner du här.

Är ni intresserade på att få höra mer om ”studier och entreprenörskap” annordnar jag en föreläsning i ämnet den 7 februari på Linnéuniversitetets stora (och första) Öppet Hus. Lunchtid, sal Tegnér.
/Sara

Ett svar till “Lucka 20 – Anna Fransson, EBD och Task Consulting”

  1. […] Nu i slutspurten av sista terminen på EBD så inser jag att jag har gjort det rätta valet. Jag får utlopp för all min kreativitet och mött grymma jämlikar. Jag har som klyschan säger fått vänner för livet såsom mina kollegor på TASK Consulting, klasskompisar och Sara Öhman (vars blogg jag gästat i).  Jag har haft chansen att utföra massor av spännande projekt i olika intressanta företag och engagerat mig vid sidan av studierna. En termin (femte terminen) spenderade jag dessutom i Nice, Frankrike. […]

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *