Lucka 22 – Karin Åberg, Karin Åberg Music

Författare:

|

Datum:

|

, , ,

Passionen, att göra det vi älskar, ska leda oss till framgång fick vi veta i föregående inlägg. Ibland finns inga andra alternativ, som för Karin Åberg, Karin Åberg Music. Hennes liv är musik och nu försöker hon leva på den som kompositör.

Beskriv dig själv med tre ord.

Hur många gånger har vi inte fått uppleva denna skräckfyllda fråga. Tre ord. Få se nu. Glad, trevlig, snäll… Nej, fy vad mesigt! Särskilt snäll är jag väl inte alltid, och glad? Hmmm… Lite småstingslig är ju inte helt ovanligt att man är… Trevlig? –Tja, för det mesta. Eller…?

Varför ska det vara så svårt att framhäva sig själv? Det positiva, alltså? För är frågan den motsatta, vad ens brister och svagheter är, ja då kan man rabbla upp en hel lista. – Med extra tillägg! Därför ska jag nu trotsa denna typiska svenska jantelag som är rätt djupt inrotad i rätt många av oss och köra på ren och skär skrytsamhet. – Eller helt enkelt bara fakta?

Karin Åberg: Entusiastisk, påhittig och omtänksam.
Så var det avklarat. Nu vet ni vem jag är.

Jag jobbar med musik. Kompositör, arrangör, låtskrivare och musiker. Nystartad enskild företagare sedan juli-09. Hemsida, visitkort, bokföringspärmar, F-skattsedel och hela baletten. Det är jättekul! Jag misstänker att min persoliga ”coach” Hanna på Grrl Tech* aldrig haft en så entustastisk ”bokföringselev”, då undertecknad efter varje korrekt uträknad verifikation på bokföringsprogrammet jublade högt och viftade segervist med armarna.

YES!!! Där satt den! Jag är grym!

Musik. Mitt liv kan man väl lätt utrycka det. Vid ett och ett halvt års ålder sjöng jag alla verser i Ekorr´n satt i granen. (Min favoritsång under många år.) När jag var fem kunde jag sitta klistrad framför TV:n under en fyra timmar lång operaföreställning. Jag vet inte vad som fashinerade mig mest- musiken eller kläderna…

Jag sjöng ”Tommy tycker om mig” i högan sky på dagis och jag lärde min barndomsbästis Christina hela ”Rönnedahl” och en massa påsklåtar som vi sedan sprang runt och sjöng för våra tålmodiga grannar. Det var också med Christina som jag såg filmen ”Never Ending Story” (1884), där filmmmusiken än idag är bland den bästa musiken jag vet.

Efter grundskolan gick jag tre år musik på gymnasiet, två år på musikfolkhögskola för att sedan fullfölja mina studier med fyra år på Musikhögskolan i Piteå med avklarad Kandidatexamnen. Resultat: utbildad kompositör/arrangör och tonsättare samt singer/songwriter.

Att välja musik som yrke är väl kanske inte den allra säkraste väg för jobb och ett tryggt leverne. – Snarare tvärtom. Det var jag väl medveten om när jag gav mig in i högskolestudierna, men jag visste att det inte skulle vara möjligt för mig att åstadkomma det jag ville med musiken om jag valde att arbeta med något annat, mer ”safe” yrke och praktisera musiken vid sidan om. Även om man i de flesta fall måste börja den vägen för att få någon inkomst medan man etablerar sig har jag ändå alltid haft som mål att kunna leva bara på musiken. Kanske skulle det inte gå, men jag ville i alla fall prova. Annars skulle jag ångra mig. Jag skulle ge upp mig själv.

Så på den vägen är det och det är nu den ”verkliga” resan börjar. Att se till att jag faktiskt kan livnära mig på detta. Visst är det läskigt. Känns ungefär som att kasta sig ut för ett stup, men samtidigt är det jättekul och spännande. Äntligen ska jag få göra det jag vill på ”riktigt”. Inte bara skriva för byrålådan utan i verkliga sammanhang och som jag också kan leva på.

Jag känner mig mycket positiv och är peppad till tusen. Har gått på massa events, företagsmiddagar och föreläsningar där jag mött andra nyföretagare och etablerade och allt detta har gett mig massa motivation och kraft att driva det hela vidare.

-Jag vill!
-Jag kan!
– Jag är bra!

Jag är ganska säker på att om du har möjlighet att jobba med det du verkligen brinner för ökar förutsättningaran för att du preseterar ditt allra bästa. Trots motgångar så har man en speciell kraft och motivation som driver dig frammåt. Så nu, när ett nytt år ligger framför oss, full av möjligheter och skoj, vill jag passa på att önska er alla en

God Helg med en liten käck jultrudelutt. (Klicka på länken)

Besök gärna min hemsida för mer musik att lyssna på.

/Karin Åberg
www.karinaberg.com
jttefin-nrbild_65719654.jpg
Gör som Karin – gör det enda rätta för dig! Lev på din talang.

Ett svar till “Lucka 22 – Karin Åberg, Karin Åberg Music”

  1. […] Det är en underbar känsla som kommer av att nå en deadline, något jag tror alla upplevt. Jag firar detta med att komma tillbaka till den efterlängtade vardagen. Jag har redan avverkat mitt första träningspass (efter tre veckors soffliggande, farligt) och imorgon ska jag packa upp väskorna som fortfarande väntar i hallen efter Hälsinge-resan. Jag glädjs även av att äntligen få chansen att njuta av mina julklappar, som ni ser på bilden ovan. Denna vecka tänkte jag avverka Henrik Fexeus “Konsten att läsa tankar” och “När du gör som jag vill” samtidigt som jag avnjuter den fina chokladen jag fick av min vän Karin. Jag hoppas även kunna samla några steg på stegräknaren jag fick av mitt trevliga partnerföretag. Kanske ska jag tillochmed kunna besvara lite mail. […]

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *