Lucka 4 – Rebecka Lindhe, Garantikoll.se

Författare:

|

Datum:

|

,

Naturliga energibomber och omedvetna supertalanger är vad jag älskar mest. Rebecka Lindhe i Lucka 4 är garanterat en sådan. 20-år och grundare av appen Garantikoll.se. Hon tänker ta över världen, och hon skojar inte. Jag är säker på att hon är vår nya mobil-drottning.

Rebecka Lindhe bertättar hur man tar över världen

”20 år, Idéspruta, Nybliven aktiebolagsägare. Driver FRECK AB och utvecklar en internetbaserad tjänst. Styrelseutbildad. Planerar att ta över världen.”

Så lyder min presentation på twitter. En presentation som fått jättemycket uppmärksamhet i min mailbox. Helt ofattbart men otroligt roligt! Så nu tänker jag förvarna er, jag tänker ta över världen!

Jag är en rastlös tjej som är galen i löpning och har en miljon tankar och idéer. Jag började prata redan när jag var ett år och tre månader och sedan dess har det inte funnits något stopp! Jag är en sån tjej som målar mina naglar varje dag. Jag är snart 21 och har hela världen framför mina fötter. Jag tänker inte längre bida min tid utan den är nu och jag tänker visa att jag kan och att allt går bara man vill.

Min ”entrepenöriella” sida fann jag först för ett år sedan men den har legat och grott i flera år.

När jag var 12 – 13 år, utan hund, kom jag på att man borde göra färgade bajspåsar.  Ett år senare fanns det. Om jag bara var äldre, tänkte jag. Jag kan dock erkänna att jag inte riktigt var mogen för en bransch inom… hundbajs. Däremot föddes idén till garantikoll.se för ungefär ett år sedan. Med mitt 13-åriga jag i bakhuvudet insåg jag att jag var gammal nog för ett aktiebolag. Sagt och gjort, jag startade ett aktiebolag och bollen var i rullning. Med ett nytt koncept startade jag ett företag. Livet tog en vändning och blev plötsligt spännande.

Garantikoll.se är en tjänst för att förvara kvitton digitalt på nätet på ett enkelt och effektivt sätt.  Jag tyckte det var jättetrassligt att hålla koll på alla när jag flyttade till eget. Ett problem jag inte visste fanns. Garantikoll finns till för dig som vill slippa hantera kvitton i din skolåda, i en pärm, häfta fast dem på ett A4 eller tröttnat på att de bleks. Med Garantikoll kan du hantera dina kvitton direkt i butiken med din mobiltelefon via mms eller med Garantikolls iphone app.

Jag har arbetat med Garantikoll.se i drygt sju månader och äntligen är det dags att lansera. Det har varit de tuffaste sju månaderna i mitt liv. Jag har fått erfara att det inte bara är företag som genomgår förändringar under kort tid utan jag, som ägare, åker också med i berg-och-dalbanan. När vinden blåser hårt krävs det ett enormt fokus för att hålla företaget på rätt köl. Man måste vara stark och veta att man klarar det.

Det kommer alltid att finnas personer som försöker trycka ner dig och därför måste du stå på dig, visa vad du går för! Visa att du kan – för du kan. Visa att du vill – för du vill. Vilka är dina bästa egenskaper? Du har många. Glöm aldrig att prioritera det som är viktigt och det som du mår bra av. Hjälp människor runt omkring dig så mycket du kan och orkar. Vår egoism kommer att bli vår undergång annars. Själviska människor, är det värsta jag vet. Jag tror på, och kommer alltid att göra, att man kan komma dit man vill genom att vara snäll, glad, ärlig och framåt. Vi måste våga hjälpa varandra!

Samtidigt som allt annat försöker jag att planera och driva igenom mina andra projekt som så småningom ska växa till separata företag. Det är en stor spridning mellan projekten, vilket jag älskar. Varför jag inte börjat på riktigt med dem är därför att alla säger till mig att gör en sak i taget. I varenda bok står det ”gör en sak i taget”, fokusera. Jag avskyr att man bara ”får” göra en sak i taget. Allting handlar om planering. Effektivisering.

För att driva igenom projekt behövs det resurser, gärna likvida sådana. Jag jobbar utan lån just nu. Jag har drivit fram garantikoll.se utan varken bidrag och lån. Pengar är världsliga och man kan alltid tjäna nya. Jag har satsat allt i mitt företag. Jag har till och med flyttat hem till lilla mor och far. Jag är tillfreds med tanken därför att när jag skriver mina memoarer så kan jag skratta åt den här tiden. Denna galna, desperata, fanatiska men alldeles förunderliga tiden.

Jag har alltid velat visa vad jag kan och vad jag går för, den tiden är nu. Tonåren fyllda av självkritik är över och jag vet nu att jag är hur grym som helst. Jag vill utvecklas och möta nya sidor av mig själv. Jag vill prova allt. Se upp för mig för nu kör jag!

Jag ser upp för dig Rebecka, du kommer att sopa banan med oss!

Mitt råd är att följa Rebecka på Twitter.

——————————–

Julkalendern 2010
Detta var Lucka 4 i julkalendern som du kommer kunna följa här i december. Denna julkalender är tillägnad alla inspirerande rookies som kommer att bli riktiga stjärnskott 2011. Varför diskutera gårdagens hjältar när vi kan spana in framtiden stjärnor?

Läs även mer om Julkalendern 2009 – med temat Entreprenörskap

Sara har semester från bloggande. Följ henne på Twitter (@saraohman) eller gilla på Facebook

Ett svar till “Lucka 4 – Rebecka Lindhe, Garantikoll.se”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *