Lucka 5 – Katja Wulff, Kaffekokarkock

Författare:

|

Datum:

|

,

Bloggare kommer i många färger och former, främst som modebloggare, dagboksbloggare eller mediebloggare. I kontrast till allt likartat finner vi Katja Wulff. En frisk fläkt som ger syre till bloggosfären. Katjas blogg är inte bara otroligt välutformad och innovativ, den är även matnyttig och superkul.  I år blev Kaffekokarbokenbloggen utsedds till årets matblogg 2010. Kom igen – Nästa år är hon ”Årets Bloggare 2011”

Hur blir man som Katja Wulff?

Varför är du världens bästa kaffekokarkock och Årets Matbloggare 2010?
Det finns inte någon annan Kaffekokarkock vad jag vet, så därför! Och detta går nog hand i hand med att Kaffekokarkokboken blev Årets Matblogg. Jag vet att många röstade på bloggen för att de förstår hur mycket tid och kärlek som ligger bakom den och att det viktiga inte är just vilken mat som tillagas utan allt som försiggår runt omkring.

Vad som driver DIG
Förutom att jag tycker det hela är skitkul är det folks reaktioner, bra som dåliga. Hade exempelvis en föreläsning på en gymnasieskola och det var häftigt att höra och läsa elevernas kommentarer efteråt. Att jag inspirerat dem till att köra igång egna projekt de bara drömt om innan.

De negativa reaktionerna är också underhållande. Folk som blir förbannade på mig för att jag lagar maten i kaffekokaren och inte alls fattar grejen varför jag håller på med det jag gör. Förstår att alla inte tycker att mitt projekt är roligt, men inte att människor blir provocerade och riktigt förbannade ibland. Det är fascinerande.

Så länge man inte skadar någon annan vill jag uppmana alla att göra det man vill! Hur idiotiskt omgivningen kanske tycker att det hela är.

Vad det är du konkret gör
Driver en matblogg som egentligen är precis som alla andra matbloggar, fast jag gör maten i kaffekokaren. Bra recept kan man hitta i vilken matblogg eller kokbok som helst så jag fokuserar hellre på andra saker.

Ungefär såhär:

Av Dan Sörensenktstrf

Jag har aldrig gillat att laga mat så jag började laga maten på ett sätt som gjorde det roligt för mig. När jag startade bloggen bodde jag dessutom i en studentkorridor med gemensamt kök och tyckte det blev extra besvärligt eftersom jag tvingades att laga mat tillsammans med alla andra. Att jag startade bloggen var till viss del menat som ett skämt från början men det hela eskalerade…

Nu har bloggen som sagt blivit Årets Matblogg, jag håller föreläsningar om Kaffekokarmatlagning och om hur jag marknadsfört mig i sociala medier och jag får vara med om en massa andra roliga kaffekokarrelaterade saker.

Vad kommer hända inom ditt område 2011?
Det kommer att släppas en riktigt Kaffekokarkokbok! Den kommer bli en räddning för alla studenter och även en klockren såndär ”onödig” ge-bort-bok.

Sen hoppas jag på att det kommer att komma en massa andra tokiga och opretentiösa matbloggar – eller ja, bloggar överhuvudtaget! Jag har själv finurliga tankar kring detta men inget jag kan avslöja i dagsläget.

Vad vill du uppnå 2011?
Få klart kokboken och så vill jag föreläsa mer, det får jag en kick av. Annars har jag inte så mycket mer inplanerat just nu. Kommer fortsätta som vanligt, antagligen få en och annan snilleblixt på vägen och förhoppningsvis snubbla över ett gäng roliga samarbetspartners. Det löser sig. Tycker inte om att planera för mycket, det blir jag bara stressad av.

Vad är dina mål på lång sikt?
Jag sätter aldrig upp mål, det fungerar inte för mig. Jag förstår om företag sätter upp mål för att driva ett gäng människor mot samma håll, men personliga mål? Är det något jag bestämmer mig för att jag vill göra så gör jag det. Är det något jag bestämmer mig för att jag vill göra och jag ångrar mig på vägen så skiter jag i det. Dock lär jag inte alltid som jag lever för att den här mål-grejen verkar andra behöva.

Vilka är dina förebilder?
Den enda som tipsat mig om ett riktigt kaffekokartillagat recept är min killes farmor. Hon tyckte det verkade så roligt att göra en rätt på kaffekokaren att hon var tvungen att testa på sin gamla kaffekokare.  Jag tycker att hon är en superbra förebild för mig! En sådan cool farmor ska jag med bli.

Slutligen har Katja en liten julhälsning till oss:

Visst är Kaffekokarkocken ball? Ballhet kan man inte fejka och den har gjort att hon i år hamnat på Shortcuts Uppstickarlista. Vill du veta något bra? Katja söker jobb! Bäst att du skyndar dig att haffa henne. Missa inte heller Katjas Ballongblogg

…och glöm inte att följa @kaffekokarkocken på Twitter.

Jag är först att skriva upp mig på kampanjen ”Katja Wulff – Årets bloggare 2011”

——————————–

Julkalendern 2010
Detta var Lucka 5 i julkalendern som du kommer kunna följa här i december. Denna julkalender är tillägnad alla inspirerande rookies som kommer att bli riktiga stjärnskott 2011. Varför diskutera gårdagens hjältar när vi kan spana in framtiden stjärnor?

Läs även mer om Julkalendern 2009 – med temat Entreprenörskap

Sara har semester från bloggande. Följ henne på Twitter (@saraohman) eller gilla på Facebook

5 svar till “Lucka 5 – Katja Wulff, Kaffekokarkock”

  1. Jag hoppas det inte låter fel.. Men jag älskar att läsa om mig själv. Särskilt när någon skrivit så fint!

    Tack för jag fick vara en lucka!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *