Lucka 9 – Cecilia Lyche, CK Lyche

Författare:

|

Datum:

|

,

Att kunna hjälpa människor att mötas måste vara en fantastisk förmåga, den har Cecilia Lyche. Cecilia är en ung kvinna som inte är rädd att stå för sin åsikt, och hon sprider den tillsammans med sin energi runtom i Sverige som föreläsare och konferenskoordinator. Hon är verkligen en 23 åring att imponeras av.

Cecilia Lyche berättar om möten mellan människor

Varför är du en stjärna?
Min främsta egenskap är definitivt att jag är orädd. Ibland säger jag ja till saker innan jag vet hur jag skall lösa dem – men med en känsla av att det kommer att gå vägen och gå att genomföra. Jag är också en frågvis person som älskar att lära mig nya saker – inte heller rädd för att fråga om hjälp. Dessutom är jag grym på att prata, i stort sätt om vad som helst med vem som helst, det är genom att kommunicera och interagera med andra människor som magiska saker kan växa fram!

Vad som driver dig?
Jag skulle nästan vilja säga att det beror på min rastlöshet. Jag älskar att göra saker, gärna flera samtidigt! Tror att min drivkraft är någonting som alltid funnits i mig och som får mig att aldrig känna mig helt klar och nöjd (vilket om sanningen skall fram ibland också kan vara ett av mina största problem). Jag är rädd för att jag en dag kommer sitta på en stol och känna mig fullärd – jag strävar efter att fortsätta vara hungrig på nya upplevelser, lärdomar och möten.

Vad det är du gör?
Jag står egentligen på två olika ben:

1) Konferenskoordinator. I mitt företag CK.Lyche arbetar jag som konsult med att projektleda konferenser och andra interna företagsevent – professionellt genomförda med en personlig touch. Genom att låta dig och ditt företag fokusera på er kärnverksamhet och det ni är allra bäst på får jag göra det jag älskar.  Ni får en kontaktperson och ett telefonnummer att ringa. Dessutom lovar jag att tillföra det där lilla extra då jag älskar små detaljer. Låt mig göra er konferens min – www.lyche.se

2) Föreläsare. ”Trettiominuter” är ett föreläsningskoncept som vuxit fram i takt med att jag vill sprida att entreprenörskap, och främst företagande, inte måste vara så stort och krångligt som många tror. På ett konkret och lättillgängligt sätt informerar jag om hur man kan starta företag, registrera och driva en enskild firma. Mitt mål är att sänka tröskeln till ungt företagande och entreprenörskap. Fokuserar på här och nu – vad kan du ta betalt för redan idag? Om det är någonting som stimulerar till företagande är det inte likviditetsbudgetar och affärsplaner, utan att få skicka iväg sin första faktura – www.trettiominuter.se


Vad kommer hända inom ditt område 2011?
1) Outsourcing är lite som barnblöjor. Ena stunden skall man ha en unisex blöja som passar både flickor och pojkar, när pendeln svajar åt andra håller är det viktigt med separata pojk- respektive flickblöjor. Likadant är det med outsourcing, ibland är det de enda rätta. Andra dagar skall allt skötas internt. Jag tror dock att företag allt mer inser att fokus på kärnverksamheten lönar sig och att man skall anlita andra som är bättre på att leverera andra delar till företaget. När det gäller konferenser konkret blir de små detaljerna ännu viktigare i takt med att konferensanläggningarna blir allt proffsigare i sin leverans.

2) Jag tror att vi har börjat se en utveckling där föreläsningar inte längre kan stanna vid inspiration. Jag tror vikommer att se en utveckling där vi kommer vilja ha mer praktiskt lagda föreläsningar där man konkret kan ta med sig någonting nytt därifrån. För att citera en kollega, vän och duktig föreläsare, det viktiga är inte vad man säger på scen utan vad de som lyssnar tänker på när man säger det. I förläningen också vad de som lyssnar gör under eller efter föreläsningen.

Vad vill du uppnå 2011?
Först och främst hoppas jag att jag få möjlighet att träffa mängder med mer häftiga och härliga människor. Jag önskar få möjlighet att få tala inför många fler ungdomar om de möjligheter som finns för dem under 2011. Sedan är tanken att jag skall lyckas komma i mål med min kandidatexamen under våren också – någon som har någon intressant frågeställning inom marknadsföring och upplevelseproduktion? Under hösten hoppas jag att få lägga all min energi på en sak, har under lång tid haft många olika projekt och pendlat mellan student och företagare. Ser fram emot att fokusera 100% på en uppgift.

Vad är dina mål på lång sikt?
Jag har en lite töntig förälskelse i företagande. Får lite ståhår på armarna när jag tänker på att man kan bygga upp ett företag som lever av sig själv, likt en levande organsim. Att anställa ser jag som ett stort framtida mål. Att skapa ett företag som lever även när jag går därifrån och låter andra förverkliga sig själva i sitt arbete. Samtidigt se andra kunna betala sina räkningar på vårt gemensamma arbete får mig att rysa. Kanske når jag dit nu, eller längre fram efter andra erfarenheter däremellan. Vägen låter jag vara osagd. Men dit skall jag. Måste dock erkänna att jag trots kärleken till företagande är väldigt positivt inställd och siktar mot att hitta en anställning för en tid framåt. Varför? För att växa som individ och få tillföra en arbetsplats mitt driv och min positiva rastlöshet. Har du någonting lockande förslag lovar jag att lyssna noga!

Vilka är dina förebilder?
Med risk för att låta väldigt tråkig så har jag ingen riktigt entreprenöriell förebild likt Richard Branson eller Ingvar Kamprad. Jag inspireras snarare mer av likasinnade i min nära omgivning, andra som tror på någonting och kämpar för att nå dit. Privat så är min mor en stor förebild och någon jag ser upp mycket till. Tillsammans med min far har de lärt mig att det handlar om att arbeta hårt om man vill uppnå någonting men att man också kan nå dit man vill bara man kämpar för det.

Cecilia har satt ihop en lista med fem låtar som personifierar henne. Lyssna och känn av henne här!

Fotot på Cecilia är taget av Karin Linde

——————————

Julkalendern 2010
Detta var Lucka 9 i julkalendern som du kommer kunna följa här i december. Denna julkalender är tillägnad alla inspirerande rookies som kommer att bli riktiga stjärnskott 2011. Varför diskutera gårdagens hjältar när vi kan spana in framtiden stjärnor?

Läs även mer om Julkalendern 2009 – med temat Entreprenörskap

Sara har semester från bloggande. Följ henne på Twitter (@saraohman) eller gilla på Facebook

2 svar till “Lucka 9 – Cecilia Lyche, CK Lyche”

  1. Inspirerande! Entreprenörsskap som drivs av engagemang och hjärta. Av att se andra människor växa! Blev verkligen glad av att läsa den här texten.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *