Mått på framgång – Uppmärksamhet VS. Konvertering

Författare:

|

Datum:

|

Tjolahopp vilken vecka jag har haft! Modererat panel om ”Framtidens e-handel” på eCommerce 2016, pratat om hur du skaffar dig erfarenhet och medverkat i panel på eCademy samt bidragit med råd under två frukostseminarier om den viktiga julhandeln tillsammans med Postnord.  Inte nog med det så gjorde e-handel.se ett jättefint uppslag om NutriBox och dessutom släppte Hyundai teaser på den kommande kampanjen där bl.a. jag fått vara ”ansiktet utåt”. Det har helt enkelt en väldigt framgångsrik vecka när det kommer till ”uppmärksamhet”.

Då kan man tycka att jag när jag summerar veckan borde känna att det känns gottigt i magen. Det känns helt ok den här söndagen men inte på grund utav uppmärksamheten utan av aktiviteterna runtomkring tillsammans med mina kunder och NutriBox. Lever du för produkten av vad du gör tror jag du känner igen dig i att just uppmärksamhet väger ganska lågt för tillfredsställelsen. Mina personliga mått på min framgång är pengar in och resultatet av det jag lyckas skapa, själva konverteringen. Däremot tror jag att uppmärksamhet och konvertering behövs båda för att skapa framgång i bra resultat.

Uppmärksamhet VS. Konvertering

Jag råkar vara bra på det förstnämnda, själva uppmärksamheten, vilket är varför jag ofta blir anlitad till att ta hand om det. Konverteringen däremot får jag alltid kämpa med, jag tror inte jag är ensam om det. Uppmärksamheten, i form av kännedom och trafik, är nödvändig för att göra konverteringen möjlig. Dock kan det vara svårt att veta vilken roll i prioritetsordningen den ska få när vad som tar dig vidare mot framgång är resultatet av den.

Oavsett om jag jobbar med stora eller mindre bolag ligger klurigheten i att bli tillräckligt konverteringsredo, och konverteringsredo måste alltid vara prioritet innan du kan försöka få uppmärksamhet. Ständigt jobbar vi mot något slags momentum där vi är tillräckligt förberedda för att åhörarskaran och den potentiella målgruppen ska vara redo att ge budskapet uppmärksamhet och sedan konvertera. Väntar vi för länge, och jobbar för konverteringen, kanske vi missar den chansen. Så fortsätter det – För alla hela tiden.

Mina mått på framgång

Det är lätt att sväva ut och tro att man behöver uppnå en massa andra talar om att är viktigt, därför tror jag det är viktigt att upprepat ställa sig frågan om vad som är viktigt för vad du betraktar som ”framgång”. Mina mått på framgång är grundat i vad som ger mig tillfredställelse. Denna tillfredställelse är vad jag bygger min övergripande tillvaro på och hur jag sätter mina mål. Mer tydligt utgörs mina mått på framgång av detta:

  • Pengar in på kontot
  • Godkända offerter
  • Förverkligade (helst överträffade) mål uppsatta för kunder
  • Att se en person jag utbildat lärt sig något
  • Nya prenumeranter till NutriBox
  • Nya leverantörer till NutriBox
  • Personsliga rekord i styrkeövningar
  • Bra tider och distanser i löpning (Notera; ej personligt rekord)

Allt det där andra, likes och sånt, det är antingen sådant som ska hjälpa mig med de här målen eller bara joll. Jag tror att man behöver joll för att vara hälsosam, sålänge det inte tar över. För att det inte ska ta över låter jag mina närmsta hålla koll på mig, ser till att prata med mentorer och personer i samma situation samt att bokar tid med mig själv i skogen.

Hur mäter du din framgång och vad gör du för att uppnå dem?

Sharing is caring, vet du! Kommentera gärna här eller i något socialt medium.

Ett svar till “Mått på framgång – Uppmärksamhet VS. Konvertering”

  1. Exakt samma konklusioner kom jag fran till inom bloggande. Vi som har blogg som jobb måste definiera framgång bättre. Störst blogg är inte mest framgångsrik, inte heller mest omtalade bloggaren i media – nödvändigtvis. För mig spelar det ingen roll hur stor eller hur uppmärksammad – i slutändan vill jag ha medta möjliga inkomst för minsta möjliga insats som också maximerar min frihet i livet och förtroende hos mina läsare. Givet att jag också har roligt! Typ så – och ungefär samma som du beskriver, bara ett annat sammanhang!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *