Nyfikenhet, nytänkande och nyttiggörande

Författare:

|

Datum:

|

, , ,

– Det är vad vårt nya universitet, Linnéuniversitetet, ska representera. Det fick vi reda på då vi besökte Studentcafé Linné i måndags.

Jag kommer att studera en termin på Linnéuniversitetet, och trots mina fem terminer på Växjö Universitet kommer jag få en examen från Linnéuniversitet. (Förutsatt att jag uppnår examen, vi ska inte ropa hej.) Detta är något som upprör många men inte mig. Varför vilja ha något som representerar något gammalt istället för något nyfiket, nytänkande och nyttigt?

Det som jag bryr mig om är vad som kommer hända med Linnéuniversitet när jag lämnar det. Jag vill att de ska leva upp till det nyfikna, nytänkande och nyttiga eftersom det är vad jag kommer representera när jag lämnat det. Jag vill även att de ska marknadsföra sig väl så att de jag söker jobb hos har kännedom om Linnéuniversitet – och jag vill att det görs på ett nytänkande sätt. Varför inte genom nya medieer?

Min tro är svajande. Det är svårt att se hur en stor traditionsfylld statlig organisation ska kunna våga att steget ut i den nya blottade mediavärlden och prova nya banor. Banor de egentligen inte kan kontrollera, åtminstone om de inte inser detta snart. Min förhoppning ligger hos de nya marknadsföringstrategi ansvariga för den nya Ekonomihögskolan och de visar redan prov deras drivkraft här. Egentligen är det inte så svårt. Vi kommer vara 25 000 studenter och 2000 anställda på Linnéuniversitet, och nöjda och duktiga studenter och anställda måste vara de bästa marknadsförarna? Det gäller bara att använda sig av oss, annars kan vi skriva vad tusan vi vill i våra bloggar.

Fast ska jag vara ärlig så ligger nog inte problemet bara hos de nya beslutsgrupperna – Jag tror den fetaste bromsklossen ligger hos studenter och anställda som helt enkelt inte bryr sig. De som klagar över sin situation istället för att se nyttan i att förbättra situationen genom sina åsikter. Dock måste någon motivera och uppröra oss, det är deras jobb.

Vi måste alla hjälpa till och nu, om någongång, finns möjligheten att förändra!

linn_56989086.jpg
Säga vad man vill om de gula färgerna, det är iallfall roligt att diskutera. Se ”Tyck till”. Jag tycker allting får mening när man ser det här.

Ett svar till “Nyfikenhet, nytänkande och nyttiggörande”

  1. Bra postning!

    Jag tror mycket ligger i den kultur vi skapar tillsammans i det nya universitetet. Studenter och anställda tillsammans. Det är en guppig resa att företa sig en fusion för alla inblandade. Mycket hänger, som jag ser det, på hur mycket universitetet involverar befintliga studenter och ger möjlighet för att skapa en ny gemensam kultur. Men jag vill också slå ett slag för hur studenter traditionellt har agerat. Man har ju inte i alla tider suttit och rullat tummarna i väntan på centrala beslut. 🙂

    En stark gemensam kultur och kulturspridning, d v s kännedom om Linnéuniversitetet, skulle främja alla inblandade. Inte minst de studenter som tar examen de närmsta åren och ska ut på arbetsmarknaden.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *