Omvärldsbevakning à la Sara Öhman

Författare:

|

Datum:

|

Varje dag väntar överraskningar i min RSS-läsare (Google Reader) – Överraskningar jag tacksamt tar emot. Att blogga är att dela, och jag älskar vad författarna bakom flödena delar med sig utav. Nedan har jag försökt samla mina favoriter inom olika kategorier.

Intellektuell tillfredställelse

Några genier och gurus tankar finns tillgängliga i bloggosfären. Detta är mina favoriter:

 • The Relationship Economy – Min absoluta favoritblogg som leverar 1-2 inlägg om dagen vilka får det att bubbla inom mig. Ämnet är social kapitalism – Hur gruppprocesser formas genom webben.
 • Six Pixles of  Separation – Jag skulle inte påstå att alla inlägg faller mig i smaken, eller att jag ens gillar författaren, men några gånger i veckan kommer intressanta inlägg som sätter igång tankeverksamheten.
 • Socialonomics – Samma som ovanstående gäller denna – Jag hurrar inte för alla inlägg, men för några jublar jag. Klart värd att läsa för nya idéer.

Jobbrelaterat protein

Vitamininjektioner för utveckling och allmänbildning i ett försök till att vara uppdaterad – därför övervakar jag nedanstående.

 • Analytics bloggen – Ett bra komplement medan man utforskar Analytics är att läsa Googles egna Analytics-blogg
 • SocialmediaToday – Duktiga människor diskuterar fenomen och nyheter.
 • WiderFunnel – Mer om internetmarknadsföring och konvertering
 • eMarketer – Det kan dyka upp en intressant artikel eller nyhet
 • Mashable – Många intressanta artiklar om det mesta inom det digitala
 • Idg.se – Nyheter om IT-branschen

Entreprenörskap

Entreprenörskap är ett ämne som alltid har legat mig varmt om hjärtat, och entreprenörsbloggarna jag följt är många. Jag tycker ändå några skiljer sig med en bra jämn nivå på inläggen.

 • Disruptive.nu – Drivs av tre grabbar som försöker ta makten om entreprenörsdiskussionen i Sverige – och nog sker diskussion allt!
 • Entreprenörspartiet – Ludwig, Lisa och Adrian tävlade i Entreprenörsjakten 2010 och slog inom detta sin tankeverksamhet samman när de startade sin blogg. Nu vet jag inte om de nu kommer att fortsätta sprida entreprenöriella inspiration, men de gamla inläggen ligger kvar.
 • Entreprenörsbloggen (The Fair Tailor) – Bästa faktiska exemplet om livet som entreprenör.

Beundransvärda idoler

JesperAstrom.com och JudithWholst.se

Som rookie har jag idoler som inspirerar mig till att vilja lära mer, och jag tycker Jesper och Judith är briljanta. Varje gång jag läser ett nytt inlägg ler jag och önskar att jag någon dag blir hälften så duktig som dem.

Unga & Intressanta

Det finns ett gäng unga personer som jag håller ett extra öga på – jag tror nämligen det kommer att hända mycket omkring dem inom en snar framtid (och redan händer).  Jag skulle gärna läsa mer från dem. (Ingen pik)

Vad finns i din läsare?

Detta var ett utkast på vad jag finner i min läsare, men listan på intressanta personer och flöden kan naturligtvis göras lång. Min främsta omvärldsbevakningskälla är ändå Twitter. Den listan är ännu längre och får komma i ett annat inlägg framöver. (”De bästa Twittrarna” vore ett fint inlägg, eller hur?)

– Jag saknar varumärkesbloggar intressanta SEO-bloggar – Tipsa mig!

7 svar till “Omvärldsbevakning à la Sara Öhman”

 1. Jag kan inte riktigt ta sådana där kommentarer då jag är 80-talist och djupt och innerligt föraktar allt med mig själv. 🙂 Men… tack!

 2. Det är bra Jesper, låt det inte gå till ditt Ego. (Inte är du 80talist? Du menar ”inte 80-talist” eftersom 80-talister älskar sig själva?) Tack iallafall för att du sprider lite kunskap 🙂

 3. Håller med om att twitter är en mkt bra omvärldsbevakningskälla. Har ungefär samma omvärlsbevakningskanaler men inom mitt område. Kan tyvärr inte tipsa om varken varumärkesbloggar eller intressanta SEO-bloggar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *