Reflektioner under Påsken

Författare:

|

Datum:

|

,

gladpskis_81740877.jpg
Återigen har studenterna lämnat Campus så snart någon sa ”Högtids-helg”. Kvar är jag, en enstaka norrlänning samt utbytesstudenterna. Alla andra firar påsk. Ingen som svarar i telefon eller på mail – därför finns det tid för praktikaliteter (trots att det bara är en vecka kvar till Entreprenörsjakten) som tvätt, städning, plugga undan lite – och eftertanke.

Jag har alltid gillat påsken. Inte en massa krav, alla är glada och våren börjar komma. Små söta barn klär ut sig och man får äta hur mycket godis man vill. Jag skänker mitt största tack till de två 8-åriga flickorna som stod längs cykelvägen och sålde påskris för 10kr/st då jag stressad var på väg hem från stan för att lösa de sista problemen innan folk stängde sina kontor. Detta underbara exemplet på (extremt) ungt entreprenörskap fick mig att köpa ett påskris och vilja skapa lite påskstämning. Jag och min sambo är inte särskilt traditionella av oss men när vi var och handlade häromdagen ville vi vara kulturella – Så vi köpte vad alla andra var ute efter i sockerdisken: Memma. Det såg gott ut, var klibbigt och liknade kladdkaka. Choklad är gott, efterrätter är roliga att prova nya. Det smakar deg av mörkt bröd som man ska äta med strösocker och grädde.

Långfredagen var det självklara temat på Nyhetsmorgon igår. Förutom Jennys programledarinsatts i rullskridskor uppmärksammade jag ämnet ”Vikten av att ha tråkigt”. Jag som hatar att ha tråkigt, och får min omgivning att känna prestationsångest i min närhet (källa: Ervin), har därmed sällan tråkigt. Det är en lyx för mig att slippa ha tråkigt, den tanken gjorde mig glad. Dock jag förstod vad de syftade på när de talade om eftertanke och att ta det lugnt ibland. Visst behövs det, men formen för lugnet och eftertanken är individuell.

Allvarligt talat. Jag tycker att begreppet ”helg” borde avskaffas och att man istället skulle införa ”tvångslediga timmar”. På så sätt skulle samhällets olika funktioner alltid rulla – vilket skulle minska stressen, åtminstone hos mig. Jag har gärna tråkigt två dagar i veckan, bara jag vet att jag kommer kunna lösa problemen vilken veckodag som helst.

Eftersom det nu ändå är helg roar jag mig med stillsamma uppgifter. Jag skriver bland annat på tre artiklar till samhällstidningen Hallå!. Något som uppenbarligen var mycket svårare än jag trodde än då jag antog uppgiften. Att på ett begränsat antal tecken skriva om kärnan om något som faktiskt betyder något – det är sjukt svårt. Jag är glad att jag inte tackar nej till liknande uppgifter, jag har än en gång fått träffa spännande människor. Ett av artikelinnehållen berörde mig särskilt mycket, jag hoppas jag kan göra det rättvist.

Igår kom min vän Metin förbi och visade mig min nya hemsida. Jag hade aldrig kunnat föreställa mig att den skulle bli så bra! Jag visste att killen hade talang, men har ändå inte hållit på särskilt länge med webbdesign. (Om det berättar han här) Den är välgenomtänkt, sjukt snygg och grymt interaktiv. Ni kommer inte ha något problem med att förflytta er. Den 10 april, om exakt en vecka, har vi bestämt lansering.

Glad påsk till er alla!

Bilden:
– Vi är kaninvakt åt Bellman.
– Det är vackert väder och vi hade glasspremiär i solen på stan.
– Ekologiska butiken Johannes har goda konfektyrägg och havtornssaft¨
– Passion for Business trillade ner i min brevlåda i torsdags
– På min nya tisha står det ”Everyday is a happy day”
(Jag saknar att dagboksblogga)

Ett svar till “Reflektioner under Påsken”

  1. Tack, TACK! Tvångslediga timmar är helt klart något jag behöver. Det har liksom inte gått upp för mig vad jag gör i mitt föräldrahem, varför ingen GÖR något, varför inga lunchlådor till måndag görs och varför jag inte gör något produktivt. Helg finns inte riktigt för mig, jag ser det som vilken dag som helst, kanske har nåt att göra med att jag är student och det mesta är opp och ner pga det 🙂

    Ett helt klart befogat blogginlägg, skönt att någon annan känner som jag!

    P.S. idag ska jag äta ägg, blir inget påskgodis iår, kanske därför jag inte fattar att det är påsk.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *