Smakupplevelser i Hälsingland

Författare:

|

Datum:

|

, ,

smakhlsing_80983369.jpg
Det låg något spännande i min brevlåga idag: Ett paket med en bok inuti. När jag tittade i den kunde jag inte bestämma mig om det var en kokbok eller turistguide – Det var en smakupplevelsebok!

Inledningen till boken lyder:

Välkomna!
Ta en resa genom Hälsingland och få smakupplevelser utöver det
vanliga. Landskapet erbjuder allt från förstklassiga resturanger till
mysiga gårdscaféer. I denna bok presenterar vi recept från 12 platser
som man ej bör missa när man befinner sog i Hälsingland. Nu kan ni
laga lika utsökt mat hemma och få er smak att vilja följa vägen vidare
till de härliga smakupplevelserna som Hälsingland har att erbjuda.
Låt smakupplevelsen börja!

Avsändaren av denna var det UF-företag som vann ”Bästa vara” i Gävleborg – Smakupplevelser i Hälsingland UF. Företagets VD, Jenny Öhman, svarar på frågan om varför de vann:

”Vi vann eftersom vi har lagt ner så otroligt mycket tid på att produkten ska utlysa den kvalitet den gör. Vi har med hjälp av kunniga personer (såsom Per Johansson på Växbo Krog och Frasse Eriksson, folkhögskolan) valt ut de ställen som anses passa i boken. Vi ville få in de lokala leverantörerna i boken som skulle göra att den blev något annorlunda än en vanlig receptbok och den lokala anknytningen blev starkare. Även att den fast det är ”reklam/marknadsföring” i hela boken ser den inte ut som en broschyr, förutom sista sidan ut som ett reklamhäfte. Vår idé med boken är att den ska kunna vara möjlig att utveckla t ex i andra delar av Sverige eller med nya teman.”

Ett toppen format på smakboken, säger jag som mest troligt är bokens största kritiker. (Ska min syster göra något ska det vara med klass) Jag har granskat många UF-företagare och dess produkter, men det går verkligen inte att urskilja att det är UF-elever som gjort den här boken. Riktigt snygg med ett bra koncept kring innehållet. För att inte tala om alla bra recept!

Vill du beställa boken? 89:- kostar den och du skickar din adress med din beställning till smakupplevelser.i.halsingland@gmail.com

Du kan även svänga förbi SM i Ung Företagsamhet på Älvsjömässan den 10-11 maj då Smakupplevelser i Hälsingland UF tävlar i ”Bästa vara”. Där kan du köpa dig ett ex av boken.

Sedan har du sommarsemestern fixad!

Ett svar till “Smakupplevelser i Hälsingland”

  1. Jenny: Mitt i O-Ringenstaden byggs det upp ett måltidstorg med olika restauranger. där skulle ni kunna erbjuda ett helt koncept kring boken. Bok + kulinariskt hälsingekäk 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *