Entreprenörsstudenten – Att etablera ett pseudonym

Författare:

|

Datum:

|

, ,

entstudenten_80975062.jpgEntreprenörsstudenten är vad jag blir presenterad som oftare än jag blir presenterad som Sara Öhman. Helt sjukt är det, hur hände detta? Jag har inte ens försökt att etablera namnet, det var bara något jag impulsivt kom på då jag registrerade den här bloggen i samband med Entreprenörsjakten förra året.

I september 2009 började jag blogga på allvar, mest för min egen skull då jag var less på att hålla intellektuella diskussioner för mig själv i mitt huvud. Jag inspirerades av andra bloggare på Driftig.nu, exempelvis Mia Hellström som blev min första bloggvän. Bloggvänner är bra, de gör diskussionen givande, de inspirerar och i bästa fall ger de länkar. Jag försökte förstå mig på diskussionen och läste bloggar som Brit Stakston, Johan Ronnestam, underbara Judith Wolst och Christian Rudolf. Numer är min värd vidöppen och jag läser betydligt fler bloggar.

Att blogga är att dela säger den kloka mannen Christian Rudolf i detta inlägg som ni måste läsa. Jag älskar att läsa bloggar för att personerna bakom dem delar och jag älskar att blogga just för möjligheten att dela mina tankar med människor med samma intressen. Jag älskar även att få andra människor att vilja dela, bloggägare eller ej, vilket är anledningen till det höga antalet gästbloggare i min blogg. Den entreprenöriella julkalendern kan vara den bästa idé jag har haft, om inte den idén hade fallit mig in hade inte min läsarskara ökat från 50 unika läsare/dagen till 250unika läsare/dagen i december. Fortfarande har jag 200 läsare/inlägg, några har tillkommit – några har fallit bort. Utan den entreprenöriella julkalendern hade jag nog heller inte varit känd som ”Entreprenörsstudenten”.

Att blogga ger mig inte bara nya vänner utan det ger mig även VG på mina studier. Min förmåga att uttrycka mig har blivit enormt mycket bättre – att argumentera i ett blogginlägg är nästan samma sak som att argumentera i en uppsats. På samma sätt som du måste hänvisa till tillförlitliga källor i en uppsats är det viktigt att styrka din inlägg med länkar till relevanta artiklar/inlägg. Jag har även fått olika uppdrag tackvare min blogg som moderator, föreläsare – förra veckan var jag programledare, denna vecka är jag skribent. Dessutom tror jag inte att Entreprenörsjakten-Gustaf skulle ha anställt mig lika fort om det inte varit för bloggen.

Entreprenörsstudenten måste tyvärr snart gå i graven, jag tar ju examen om två månader och har därför en ny site på gång. (Tack www.ucarmetin.com!) Dock har jag fortfarande saker kvar som jag vill uppnå med min blogg: Jag vill berätta om mitt kanditatuppsatsskrivande, hitta fler intressanta gästbloggare och hålla i fler givande temaveckor.

Appropå skrivande av kandidatuppsats: Jag har fler studentvänner som tagit för sig att börja blogga!
– Idag sa jag adjö till mina klasskompisar Samantha och Ida som ska skriva sin uppsats om hur västerländskt management har influerat Thailändarna på plats i Bangkok, följ deras resa i bloggen ”Bangkok Baby!”.
-Tre skärpta tjejer på marknadsföringsprogrammet skriver om varumärkeshantering i bloggen ”Kandidatuppsatsen”.
– Underhållande och insiktsfulla blogginlägg om hur det är att driva ett konsultföretag och vara student kan du läsa på ”Task Consulting’s blog”, de bjuder till skrattfest varje dag!

Innan jag avslutar vill jag ge mina bästa bloggtips (som om jag vore någon bloggexpert):
– Skriv om det du gillar och kan, annars kommer du inte kunna uttrycka dig lika äkta.
– Var ärlig, lite personlig även om du inte måste berätta allt.
– Klaga någon annanstans. Man får vara bitter och behöver inte gilla allt, men klaga hellre hos din kompis/pojkvän/flickvän/mamma.
– Gästbloggare! Hjälper jag dig, hjälper du mig – dessutom är det kul med variation.
– Läs mycket, bloggar, artiklar och böcker. Var noga med språket – öva, öva!
– Lägg ner mycket KÄRLEK på bloggen, då händer det fina grejer helt naturligt.

skapa en blogg du med!
..kanske blir även du angiven som föredömligt exempel av någon tidning.

Tack alla bloggvänner som håller igång diskussionen samt alla underbara läsare vars mail gör mig lycklig när jag sitter och tragglar med tunga uppgifter!

Uppdatering:
picture0002_81193044.jpg
Bloggen är en kändis – Grattis bloggen! Det är TCOs tidning ”Studentliv” som skriver om möjligheterna med att blogga och valde att sätta en screenshot på Entreprenörsstudenten över en halvsida.

Ett svar till “Entreprenörsstudenten – Att etablera ett pseudonym”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *