Tankar efter en mentorslunch

Författare:

|

Datum:

|

Igår hade jag min mentorslunch som jag fick av EHV som tack för min insatts med marknadsföringsprojektet. Denna lunch ägde rum på PM, en av sveriges absolut bästa gourmérestauranger. Jag visste inte vad jag skulle förvänta mig, hur skulle jag kunna likna mig med en föredetta manlig ebd-student som arbetat som affärsutvecklare i 10år innan han började plugga (som även när han började plugga redan hade fru och barn) och som nu är vd för ett flygbolag?

Nu när har jag fått tillfälle att lyssna till/träffat/läsa om ett antal framgångsrika entreprenörer/människor ser jag flera likheter. De ser allt som en tävling och är enormt beslutsamma för att nå de mål de satt upp, den drivkraften kan jag känna igen mig i. Dock har de en helt annan tro på sig själv och en klar bild av vad de vill uppnå. Min största insikt idag var att jag måste lägga på ett kål och tänka större, för det är just vad dessa människor gör.

Jag tror mycket ligger i vem man jämför sig. Själv går jag från att att se mig som en liten blond blyg bollnästjej till att se mig som en ung driven kvinna, tuffare i många andra, med alla möjligheter i hela världen. Jag tycker det känns lite pinsamt att säga ”Jag vill arbeta med marknadsföring”. Det är så typiskt flickigt och jag låter som alla andra – jag vill sikta högre. Jag sa även detta till min sambo som sa ”Men Sara, du vill ju arbeta som en konsult inom affärsutveckling inriktat på marknadsföring, inte ha ett coolt jobb på en reklambyrå som alla andra” Sant, men vad och hur och när? Trots mina snart tre år på universitet känns det inte som om jag kan ett skvatt, och jag har frågat mig vem som skulle vilja anställa/anlita/betala mig för mina kunskaper?

Från och med kommer jag tänka: ”Såklart det kommer, jag har massa saker att erbjuda!”. Jag ska tro på de som säger ”En driftig tjej som du kommer inte ha några problem med att lyckas med det du tar dig för i livet” Jag kan, jag ska tänka stort.

Så, sammanfattning av resultatet av min empiriska studie:
– Tro på dig själv och dina idéer
– Tävla och vinn
– Tänk stort
– Gör det du är bra på
– Var ödmjuk
– Vårda dina kontakter
– Koppla bort och koppla av
– Var envis

Fler tips denna mentorslunch ville ge mig var att tänka vad människor/organisationer vill att du ska ge dem när du marknadsför dig själv samt vikten av att koppla bort, även om man är student. ”Du måste laga chokladpaj med dina tjejkompisar ibland.” Ja, det måste jag och det gör jag allt för sällan. Ikväll ska jag på en tjusig 25+25+25års fest. Jag ska koppla bort och inte prata skola. Jag måste bara ha hjälp att välja klänning! Vilken av nedanstående ska jag behålla?
dscn5490_57287261.jpgdscn5492_57271678.jpg
Igår köpte jag Beautiful Business boken, men i present och inte till mig själv. Jag smygbläddrade lite i den och jag är riktigt avis. Jag vill också ha den!
dscn5498_57325204.jpg
Appropå Beautiful Business ångrar jag att jag inte nominerade min företagerska förebild här i Växjö. Hmm.. attans.

Ett svar till “Tankar efter en mentorslunch”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *